Εκκωφαντική επιστροφή της ΑΕΚ με «τριάρα» στον Πλατανιά
Μετά από δύο χρόνια, η ΑΕΚ επέστρεψε με... εμφατικό τρόπο στη Super League, επικρατώντας με 3-0 του Πλατανιά, στο ΟΑΚΑ, για την πρεμιέρα. Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Βάργκας (27΄), Γκάλο (47΄) και Αραβίδης (58΄).
Μετά από δύο χρόνια, η ΑΕΚ επέστρεψε με… εμφατικό τρόπο στη Super League, επικρατώντας με 3-0 του Πλατανιά, στο ΟΑΚΑ, για την πρεμιέρα. Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Βάργκας (27΄), Γκάλο (47΄) και Αραβίδης (58΄).
Ηταν ένα ματς που ξεκίνησε με το αναμενόμενο άγχος για τους γηπεδούχους, από τη στιγμή που δεν έγινε γκολ η κλασική ευκαιρία που δημιούργησε ο Βάργκας και έχασε (άουτ) ο Τζεμπούρ μόλις στο 2΄.
Στην πρεμιέρα το άγχος είναι δεδομένο, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν μεσολαβήσει 852 ημέρες απουσίας από την κατηγορία. Ο Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Τζεμπούρ στην κορυφή. Στην ανάπτυξη οι δύο σέντερ μπακ Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος πήγαιναν στα άκρα και ανάμεσά τους αναλάμβανε ρόλο οργανωτή ο Γιόχανσον.
Αυτό μετέτρεπε τον σχηματισμό της ΑΕΚ σε 3-4-3 όταν υπήρχε “σετ” παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, δεν απειλήθηκαν και άνοιξαν το σκορ στο 27΄ όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Γιόχανσον, ο Βάργκας πρόλαβε τον Κουλιμπαλί και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Με τη συμπλήρωση 100 δευτερολέπτων στο β΄ ημίχρονο, ο Ροντρίγκο Γκάλο σήκωσε στο… πόδι τους περίπου 30.000 φιλους της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν με ατομική ενέργεια και αριστερό σουτ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ.
Στο 58΄ ο Χρήστος Αραβίδης πέτυχε το 3-0 μετά από σούπερ συνδυασμό Βάργκας-Πλατέλλα-Σιμόες. Το πάρτι είχε αρχίσει και οι συνθήκες ήταν ιδανικές για το ντεμπούτο του Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός έπαιξε κλασικό “δεκάρι” πίσω από τον Αραβίδη, αλλά ο ρυθμός είχε πέσει πολύ και αυτό δεν τον βοήθησε να μπει στο παιχνίδι.
Οσο για τον Πλατανιά, η πρεμιέρα ήταν άκρως προβληματική ειδικά για τα δεδομένα του Γιώργου Παράσχου. Ενδεκάδα με δέκα ξένους και έναν εντελώς ασταθή τερματοφύλακα, προσθέτουν πολλούς… πονοκεφάλους στον έμπειρο τεχνικό.
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Μπανανά
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66΄ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52΄ Μπαρμπόσα)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Μπανανά, Σέλιν (70΄ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55΄ Τσουράκης), Γκόμες (55΄ Ντίνας), Ανγκούλο
* Εκτός αποστολής έμειναν οι Ντιντάκ Βίλα (δεν έχει έρθει ακόμα το διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής του) και ο Αρθο. Στην περίπτωση του τελευταίου, δημιουργείται “θέμα” για την ΑΕΚ, αφού αποκτήθηκε ως ο έμπειρος σέντερ μπακ πλάι στον οποίον θα αποκτήσουν καλύτερες παραστάσεις οι Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος. Ομως, στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ισπανός είναι τέταρτος (πίσω και από τον Λαμπρόπουλο) στην ιεραρχία του Δέλλα.
* Πριν από την έναρξη του αγώνα στο κέντρο του γηπέδου παρατάχθηκε η εθνική ομάδα αστέγων, που θα λάβει μέρος στο αντίστοιχο παγκόσμιο κύπελλο στο Αμστερνταμ. Με σύνθημα “Γκολ στη Φτώχεια” κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας.
* Ξανά χλιαρές αποδοκιμασίες από την πλευρά των οργανωμένων ακούστηκαν όταν αναγγέλθηκε το όνομα του Ραφίκ Τζεμπούρ κατά την παρουσίαση των ομάδων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
- «Έσπασε» ο Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό: «Πονάει η ψυχή μου…» (vid)
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442