Στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας η παραίτηση της κυβέρνησης
Την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο υπέβαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητώντας του να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια πρόωρων εκλογών. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.
Την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στην σύντομο διάλογο που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Φρονώ ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ούτε οικουμενική κυβέρνηση που θα διενεργήσει τις εκλογές» και ζήτησε την άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο ενός από τα τρία ανώτατα δικαστήρια που θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές.
Πρόσθεσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός πώς μπορούμε να βγούμε νωρίτερα από την κρίση.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του κατά τους κανόνες του Συντάγματος και με στόχο πάντα να διασφαλιστεί ότι θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την πρόσφατη συμφωνία και χωρίς να κινδυνεύσει η πορεία της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η συνεργασία των Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μάρτιν Σκορσέζε θέλει τον «δικηγόρο του διαβόλου» της
- ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τενεσί – Η τρίτη από την αρχή του έτους
- Νίκολιτς: «Ξέρω ότι η νίκη αυτή είναι σημαντική για την ΑΕΚ – Κυριαρχήσαμε»
- Warner Bros: Η πολιτική θα μπορούσε να καθορίσει τη μάχη Netflix εναντίον Paramount
- Ουκρανία: Το «γαϊτανάκι» συνεχίζεται – Τι προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο Τραμπ
- Τι να προσέχετε για να μην πέσετε θύμα απατεώνων στο διαδίκτυο – Οι οδηγίες της αστυνομίας


