Προσωρινό «πάγωμα» στην έκδοση νέων συντάξεων από το ΙΚΑ
«Παγώνει» το ΙΚΑ την έκδοση συντάξεων ασφαλισμένων που έχουν υποβάλει αίτημα μέσα στο 2015, καθώς θα χρειαστεί να γίνουν νέεοι υπολογισμοί, βάσει νέων εγκυκλίων. Η απόφαση αφορά όσους ασφαλισμένους έχουν υποβάλει αίτημα για χορήγηση σύνταξης στο ΙΚΑ από 1/1/2015, είναι κάτω των 67 ετών και δεν έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα.
«Παγώνει» το ΙΚΑ την έκδοση συντάξεων ασφαλισμένων που έχουν υποβάλει αίτημα μέσα στο 2015, καθώς θα χρειαστεί να γίνουν νέεοι υπολογισμοί, βάσει νέων εγκυκλίων.
Η απόφαση αφορά όσους ασφαλισμένους έχουν υποβάλει αίτημα για χορήγηση σύνταξης στο ΙΚΑ από 1/1/2015, είναι κάτω των 67 ετών και δεν έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα, ενώ εξαιρούνται όσοι αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας.
Οι συνταξιούχοι, πάντως, που έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη και έχουν τουλάχιστον 4.500 ένσημα θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης και να παίρνουν τη σύνταξή τους, ενώ όσοι έχουν συμπληρώσει τα 67 και έχουν κατά δήλωσή τους 4.500 μέρες ασφάλισης επιτρέπεται να πάρουν τη σύνταξή τους, αν όμως από τη διασταύρωση των στοιχείων προκύψει ότι υπάρχει κάποιο λάθος θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα της σύνταξής τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδικασίες θα έχουν ξεπαγώσει εντός περίπου 15 ημερών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
- Τσικνοπέμπτη χωρίς delivery: Απεργία στην efood
- Βουλή: Τροπολογία για τις Συλλογικές Συμβάσεις κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Τι αναφέρει για τη διαιτησία
- ΕΡΓΑΝΗ: Μειώθηκε o πραγματικός μέσος μισθός – Όνειρο απατηλό τα 1500 ευρώ μικτά
- Τσικνοπέμπτη: Τι είναι επικίνδυνο να προσφέρετε από το τραπέζι σας στα κατοικίδια
- Μάτζικ – Μπακς 108-116: «Καθάρισαν» Πόρτερ και Τόμας για τα «ελάφια»

