Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει με ανακοίνωσή του ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, υπενθυμίζοντας τα πρόστιμα που προβλέπονται για εκπρόθεσμη υποβολή.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική προθεσμία είναι η 20ή Αυγούστου (Πέμπτη) για τα νομικά πρόσωπα και η 26η Αυγούστου (επόμενη Τετάρτη) για τα φυσικά πρόσωπα.

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων κρίνεται ικανοποιητικός και έχει ήδη υποβληθεί το 84% των δηλώσεων.

«Έχουν ήδη δοθεί παρατάσεις που κάλυψαν υπαρκτές ανάγκες» αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «αναγνωρίζονται πλήρως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πολίτες και ειδικά στους λογιστές, από καθυστερήσεις, παραλείψεις και καθυστερημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, είναι αναγκαίο όμως να ολοκληρωθεί η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων».

Ως εκ τούτου υπογραμμίζει πως δεν θα δοθεί νέα παράταση και υπενθυμίζει ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις όπως πρόστιμο 100 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων και προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα, στο ποσό του φόρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ