Κατριβάνου: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν ζητηθεί
Την πρόθεσή της να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, ενώ πρότεινε να διεξαχθεί άμεσα συνέδριο πριν από οποιαδήποτε κίνηση εκλογών, προκειμένου «να μας δώσει μια κατεύθυνση, να έχουμε μια νέα δέσμευση, για το πού θα πάμε».
Την πρόθεσή της να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, ενώ πρότεινε να διεξαχθεί άμεσα συνέδριο πριν από οποιαδήποτε κίνηση εκλογών, προκειμένου «να μας δώσει μια κατεύθυνση, να έχουμε μια νέα δέσμευση, για το πού θα πάμε».
«Παρόλες τις διαφωνίες μας, μας ενώνει μια πραγματική και μεγάλη αγωνία να παραμείνουμε ενωμένοι ως ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η κ. Κατριβάνου στην ΕΡΤ, η οποία συνυπέγραψε την επιστολή των 17 στελεχών για τη διεξαγωγή συνεδρίου, εκτιμώντας ότι «οι διαφορές είναι πολύ σημαντικές και η ενότητα έχει πληγεί επίσης σημαντικά».
Εξηγώντας το «παρών» που ψήφισε στη Βουλή, ανέφερε ότι παρά το γεγονός πως δεν μπορούσε να ψηφίσει το μνημόνιο, «στηρίζει» την κυβέρνηση «για όλα όσα έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα» προσθέτοντας ότι συγχρόνως δεν θεωρεί πως «ένα Grexit αυτήν τη στιγμή, χωρίς καμία προετοιμασία, ήταν η σωστή πρόταση».
«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση και το πάλεψε για να έρθει εδώ που ήρθε και εκβιάστηκε» είπε.
Υπενθυμίζεται ότι οι 17 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν στο κείμενό τους ότι «απαιτείται η κυβέρνηση να επανακαθορίσει τη στάση της στις νέες συνθήκες και δεδομένα». Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνουν πως «η εφαρμογή του Μνημονίου δεν μπορεί να συγκροτεί σχέδιο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς» και πως «ούτε όμως ο διαχωρισμός με βάση το νόμισμα και μόνο μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, καθώς το πάση θυσία Grexit δεν συγκροτεί βιώσιμη λύση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Περιφερειακή κυριαρχία»: Η απάντηση της Άγκυρας σε μια Μέση Ανατολή που αλλάζει
- Γαλλία: Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές
- Άκαρπες οι συνομιλίες στον ΟΗΕ για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων
- Ο Στίβεν Κολμπέρ αποχαιρέτησε το «Late Show» με τη βοήθεια του Πολ ΜακΚάρτνεϊ – Το πικρόχολο σχόλιο του Τραμπ
- Κούβα: «Κανείς δεν θα απαγάγει τον Ραούλ Κάστρο», λέει η κόρη του
- Καλιφόρνια: 40.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολές εκκένωσης μετά από διαρροή σε δεξαμενή χημικών

