Δεν πιστεύουν οι Γερμανοί ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών -περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε- δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει τις νέες μεταρρυθμίσεις και οι περισσότεροι δηλώνουν αντίθετοι στη χορήγηση τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει την Πέμπτη η Handelsblatt.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών -περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε- δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει τις νέες μεταρρυθμίσεις και οι περισσότεροι δηλώνουν αντίθετοι στη χορήγηση τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Αθήνα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Σχεδόν το 84% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 προσώπων.
Περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 57%) είπαν ότι διαφωνούν με το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ σχεδόν οι μισοί (51%) αμφισβητούν την εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που κρίνει αναγκαία την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Όσον αφορά τη στάση των Γερμανών πολιτικών στο θέμα, το 47% των ερωτηθέντων είπαν ότι εγκρίνουν τη σκληρή γραμμή που ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ το 41% εγκρίνει τη στάση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ που θεωρείται γενικά πιο συμβιβαστική.
Η πλειοψηφία αυτών που εγκρίνει την πολιτική της Μέρκελ δηλώνει ότι πρόσκειται στους Πράσινους. Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι του κόμματος της καγκελαρίου (CDU) και των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) εμφανίζονται διχασμένοι: το 45% εγκρίνει τη μετριοπαθή στάση της Μέρκελ, ενώ άλλοι τόσοι συμφωνούν με τη σκληρή γραμμή του υπουργού Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Η σκλήρυνση κατά πλάκας σκοτώνει»: Η Kριστίνα Άπλγκέϊτ και η σκληρή αλήθεια της – Κακοποίηση στα 5, καρκίνος, και στο βάθος, φάρος
- Οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν παρά τον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν, δηλώνει ο Ζελένσκι
- Αγνοείται ο αδερφός του Χορντ της Μακάμπι – Η έκκληση του Ματίας Λεσόρ (pics)
- Δεν ήταν έγκυος η 31χρονη στον Κολωνό – Τι έδειξε η νεκροψία
- Ένα από τα μεγαλύτερα άστρα του Σύμπαντος ίσως ετοιμάζεται να εκραγεί – Έλληνες αστρονόμοι παρακολουθούν
- Ηχορύπανση: Ο «φωνακλάς δολοφόνος» της Ευρώπης – Τα ντεσιμπέλ της ηπείρου και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία



