Μετά το 2017 θα αυξηθούν οι μισθοί του Δημοσίου στην Κύπρο
Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να επικυρωθεί από τα σωματεία των δημοσίων υπάλληλων στην Κύπρο (ΣΕΚ και ΠΕΟ) η συμφωνία που επετεύχθη με την κυβέρνηση Αναστασιάδη για τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να επικυρωθεί από τα σωματεία των δημοσίων υπάλληλων στην Κύπρο (ΣΕΚ και ΠΕΟ) η συμφωνία που επετεύχθη με την κυβέρνηση Αναστασιάδη για τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Μετά από διαπραγματεύσεις επετεύχθη κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων για ανανέωση με τετραετή διάρκεια των συλλογικών συμβάσεων που καθορίζουν τις μισθολογικές αυξήσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η συμφωνία αυτή προβλέπει για την περίοδο 2015 και 2016 μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις των υπαλλήλων και των συνταξιούχων.
Για το 2017 και το 2018 προβλέπεται πως θα δοθούν αυξήσεις που θα διασφαλίζουν ότι η ποσοστιαία αύξηση στο συνολικό μισθολογικό κόστος δεν θα ξεπερνά το ποσοστό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: «Πολύ ελαφριά» αποκατάσταση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο
- Ματσάδο και Τραμπ δεν είναι οι πρώτοι – Νομπελίστες ειρήνης που στήριξαν πολεμικούς εφιάλτες
- Γαλλία: Φορτηγάκι πέφτει πάνω σε παιδιά στη Μασαλία – 11 τραυματίες, 8χρονος σοβαρά
- Μπορούν Πεκίνο και Μόσχα να απαγάγουν ηγέτες όπως οι ΗΠΑ;
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
