Την εξαγορά της υπηρεσίας HERE της ΝΟΚΙΑ ανακοίνωσαν από κοινού η Audi, η ΒΜW και η Daimler, με σκοπό να αξιοποιήσουν τους ψηφιακούς χάρτες της φιλανδικής εταιρείας ως βάση για τη εξέλιξη νέων εφαρμογών αυτόνομης κίνησης.

Oι τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα καταβάλουν στη NOKIA το ποσό των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αποκτώντας ίσα μερίδια στην HERE μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

«Για την αυτοκινητοβιομηχανία οι ψηφιακοί χάρτες αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία νέων συστημάτων ασφαλείας και στη συνέχεια για την εξέλιξη πλήρως αυτόνομων οχημάτων», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των τριών κατασκευαστών.

«Με την από κοινού απόκτηση της HERE θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ανεξαρτησία αυτής της υπηρεσίας που θα απολαμβάνουν όλοι οι κατασκευαστές, οι προμηθευτές και οι πελάτες σε άλλους βιομηχανικούς τομείς», δήλωσε ο επικεφαλής της Daimler, D. Zetsche, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του BMW Group να υπογραμμίζει τον ρόλο-κλειδί που θα παίξουν οι χάρτες στην ψηφιακή μετεξέλιξη της αυτοκίνησης.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που βλέπουν πίσω από την κίνηση των τριών κατασκευαστών την προσπάθεια δημιουργίας μια κοινής πλατφόρμας τεχνολογιών αυτόνομης κίνησης που θα κληθεί να ανταγωνιστεί ανάλογες εφαρμογές που εξελίσσονται ήδη τόσο από την Google όσο και από την Aplle.

auto.in.gr