Προβληματισμός στη Δικαιοσύνη για το ηχητικό ντοκουμέντο Βαρουφάκη
Στη Bουλή αναμένεται να διαβιβαστούν αμελλητί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι δύο μηνυτήριες αναφορές με τις οποίες ζητείται η παραπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστηριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση. Όσον αφορά το plan B, νομικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από τα δημοσιεύματα και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη.
Στη Bουλή αναμένεται να διαβιβαστούν αμελλητί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τις οποίες ζητείται η παραπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστηριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, όσον αφορά στην υπογραφή συμφωνίας.
Η εμπλοκή σε μηνυτήρια αναφορά ονόματος υπουργού, όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι, ουσιαστικά κρατά δεμένα τα χέρια της Δικαιοσύνης οι λειτουργοί της οποίας οφείλουν με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών να τις διαβιβάσουν χωρίς αξιολόγηση (αμελλητί) στη Βουλή.
Οσον αφορά στα δημοσιεύματα για το plan B έτσι όπως το περιέγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης και για το οποίο εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρέμβαση της Δικαιοσυνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά εάν μπορεί να παρέμβει ή όχι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νομικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum, ενώ σημειώνουν πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει από τη Βουλή και όχι από την τακτική Δικαιοσύνη.
Εκτός και εάν υπάρξει άλλη αναφορά στην Εισαγγελια σε σχέση με τα δημοσιεύματα ή αν τελικά η ίδια η Βουλή αποφασίσει να παρέμβει καθώς αυτό προβλέπεται μέσω συλλογής υπογραφών ικανού αριθμού βουλευτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
