Όταν η Ford εφηύρε το σύστημα πλοήγησης -πριν την εφεύρεσή του
Η «μπλε οβάλ» φίρμα θυμάται την πρώτη της απόπειρα να εμφανίσει σύστημα πλοήγησης σε πρωτότυπο μοντέλο που παρουσίασε το 1964.
Σε μια αναδρομή στο παρελθόν, η Ford «θυμάται» την πρώτη της απόπειρα για σύστημα πλοήγησης, το οποίο είχε παρουσιάσει ως μέρος του εξοπλισμού ενός πρωτότυπου μοντέλου.
Ο λόγος για το Aurora Concept το οποίο παρουσιάστηκε το 1964 διαθέτοντας στον εξοπλισμό του ένα πολύ πρωτόγονο, για τα σημερινά δεδομένα, σύστημα πλοήγησης το οποίο αποτελείτο από ένα χάρτη ο οποίος, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ford: «προσαρμοζόταν αυτόματα δίνοντας το στίγμα του αυτοκινήτου».
Αν και η οποιαδήποτε απόπειρα να αναγνώσει κανείς οποιοδήποτε τοπωνύμιο στο συμβατικό χάρτη που δεν προσφέρει καμία δυνατότητα μεγέθυνσης, μάλλον αποτελούσε κάτι παραπάνω από πρόκληση, το συγκεκριμένο πρωτότυπο σύστημα πλοήγησης εμφανίστηκε σχεδόν 30 χρόνια πριν το πρώτο αντίστοιχο σύστημα περάσει στην παραγωγή ως εξοπλισμός αυτοκινήτου, δικαιώνοντας, κατά κάποιο τρόπο, το όραμα της μπλε οβάλ φίρμας.
auto.in.gr
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη

