Όταν η Ford εφηύρε το σύστημα πλοήγησης -πριν την εφεύρεσή του
Η «μπλε οβάλ» φίρμα θυμάται την πρώτη της απόπειρα να εμφανίσει σύστημα πλοήγησης σε πρωτότυπο μοντέλο που παρουσίασε το 1964.
Σε μια αναδρομή στο παρελθόν, η Ford «θυμάται» την πρώτη της απόπειρα για σύστημα πλοήγησης, το οποίο είχε παρουσιάσει ως μέρος του εξοπλισμού ενός πρωτότυπου μοντέλου.
Ο λόγος για το Aurora Concept το οποίο παρουσιάστηκε το 1964 διαθέτοντας στον εξοπλισμό του ένα πολύ πρωτόγονο, για τα σημερινά δεδομένα, σύστημα πλοήγησης το οποίο αποτελείτο από ένα χάρτη ο οποίος, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ford: «προσαρμοζόταν αυτόματα δίνοντας το στίγμα του αυτοκινήτου».
Αν και η οποιαδήποτε απόπειρα να αναγνώσει κανείς οποιοδήποτε τοπωνύμιο στο συμβατικό χάρτη που δεν προσφέρει καμία δυνατότητα μεγέθυνσης, μάλλον αποτελούσε κάτι παραπάνω από πρόκληση, το συγκεκριμένο πρωτότυπο σύστημα πλοήγησης εμφανίστηκε σχεδόν 30 χρόνια πριν το πρώτο αντίστοιχο σύστημα περάσει στην παραγωγή ως εξοπλισμός αυτοκινήτου, δικαιώνοντας, κατά κάποιο τρόπο, το όραμα της μπλε οβάλ φίρμας.
auto.in.gr
- Το Ισραήλ κατεδάφισε κτίρια του ΟΗΕ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – «Πρωτοφανής επίθεση», λέει η UNRWA
- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόβει μάρτυρες και επιταχύνει διαδικασίες- Οργή και καταγγελίες για συγκάλυψη από την αντιπολίτευση
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Βουβός ο πόνος στο τελευταίο «αντίο» στον 50χρονο
- Ποιοι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν φόρο – Τα SOS των δηλώσεων
- Η Ίντερ απέκτησε τον Γιακίροβιτς από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ
- ΕΛ.ΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση σε βενζινάδικα για απάτες με τα καύσιμα – 10 συλλήψεις

