Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 26/2 οι εκλογές για διαδοχή του Μπλάτερ, κίνηση για... Κόφι Ανάν

Στις 26/2 οι εκλογές για διαδοχή του Μπλάτερ, κίνηση για… Κόφι Ανάν

Στις 26 Φεβρουαρίου στη Ζυρίχη θα λάβουν χώρα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου της FIFA, ο οποίος θα διαδεχθεί στη θέση του επικεφαλής τον Σεπ Μπλάτερ. Αυτό γνωστοποίησε την Δευτέρα η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία μέσω του λογαριασμού της στο «Twitter», ενώ ανακοίνωσε ότι θα παραθέσει το απόγευμα συνέντευξη Τύπου. Από εκεί και πέρα, μια ομάδα ανθρώπων, που έχει αναλάβει την εκστρατεία για τη μεταρρύθμιση στη διοίκηση της FIFA, ζήτησε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, να τεθεί επικεφαλής μιας ανεξάρτητης επιτροπής μεταρρύθμισης.

Στις 26 Φεβρουαρίου στη Ζυρίχη θα λάβουν χώρα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου της FIFA, ο οποίος θα διαδεχθεί στη θέση του επικεφαλής τον Σεπ Μπλάτερ. Αυτό γνωστοποίησε την Δευτέρα η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία μέσω του λογαριασμού της στο «Twitter», ενώ ανακοίνωσε ότι θα παραθέσει το απόγευμα συνέντευξη Τύπου.

Από εκεί και πέρα, μια ομάδα ανθρώπων, που έχει αναλάβει την εκστρατεία για τη μεταρρύθμιση στη διοίκηση της FIFA, ζήτησε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, να τεθεί επικεφαλής μιας ανεξάρτητης επιτροπής μεταρρύθμισης.

«Ζητούμε από τον Κόφι Ανάν να έρθει και να αναλάβει τον έλεγχο της διαδικασίας μεταρρύθμισης», είπε ο Ζαμέ Φουλέ, συνιδρυτής της «Νew FIFA Now», στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Δευτέρα στη Ζυρίχη.

«Έχουμε μιλήσει με τον Κόφι Ανάν. Έχει δηλώσει ότι θα είναι ανοικτός στην υποβολή πρότασης, η αρχική επαφή έχει γίνει», δήλωσε ο Τιμ Νιούναν (του διεθνούς συνδικαλιστικού οργάνου ITUC), προσθέτοντας ότι μια επίσημη προσφορά θα πρέπει να προέλθει από τον «κόσμο του ποδοσφαίρου».

Ισχυρή στήριξη στον Πλατινί

Στο μεταξύ, τέσσερις από τις έξι ηπειρωτικές συνομοσπονδίες ποδοσφαίρου, έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, εάν είναι υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, ανέφερε πηγή που βρίσκεται κοντά στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Οι τέσσερις αυτές συνομοσπονδίες, είναι σύμφωνα με το BBC, η ευρωπαική, της Ασίας, της Νότιας Αμερικής και της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ο Γάλλος παράγοντας, που επανεξελέγη πρόεδρος της UEFA νωρίτερα αυτό το έτος, είναι πιθανό να αποφασίσει σχετικά, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, πρόσθεσε η πηγή.

Ο πρόεδρος της UEFA, που εμφανίζεται ακόμα αναποφάσιστος, είχε επαφές μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στη λίμνη της Ζυρίχης και επανειλημμένα δέχθηκε εγγυήσεις για τη στήριξή του.

Υποψήφιοι, από την προηγούμενη διαδικασία ήταν, ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί μπιν Αλ Χουσείν και ο Λουίς Φίγκο.

Ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη για πέμπτη θητεία στο συνέδριο Μάιο, αλλά στη συνέχεια ανακοίνωσε στις 2 Ιουνίου ότι παραιτείται από τα καθήκοντα του. Δεν έχει κατηγορηθεί προσωπικά από κάποιο αδίκημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024