Η VW ανακοίνωσε την συμμετοχή της στο V-Charge, ένα πρόγραμμα έρευνας στο πλαίσιο της ΕΕ το οποίο με τη συμμετοχή κρατικών και ιδιωτικών φορέων που στοχεύει στην εξέλιξη συστημάτων
αυτόνομης στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με την εύστοχη περιγραφή των υπηρεσιών στάθμευσης του μέλλοντος, το ολοκληρωμένο σύστημα V-Charge επιτρέπει στον οδηγό να αφήσει το αυτοκίνητό του στην είσοδο ενός πρότυπου χώρου στάθμευσης και στη συνέχεια, αφού έχει βγει από το αυτοκίνητο, με τη συνδρομή του smartphone του και της εφαρμογής V-Charge, να ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόνομης στάθμευσης.

Όταν το ενεργοποιήσει, το αυτοκίνητο αποκτά πρόσβαση σε ένα ψηφιακό χάρτη του περιβάλλοντος χώρου του πρότυπου parking προκειμένου να εντοπίσει μια κενή θέση στάθμευσης.

Επιπλέον, ορισμένες θέσεις στάθμευσης του πρότυπου parking εφοδιάζονται και με ασύρματο επαγωγικό σύστημα φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπου το έξυπνο σύστημα V-Charge θα παρκάρει τα αυτοκίνητα του είδους. Το σύστημα είναι επίσης σε θέση να υπολογίζει το χρόνο φόρτισης των μπαταριών του κάθε αυτοκινήτου και να τα μετακινεί όταν αυτή ολοκληρωθεί αφήνοντας την θέση φόρτισης κενή για το επόμενο τετράτροχο.

Όταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι έτοιμος να φύγει δεν έχει παρά μέσω της ίδιας εφαρμογής στο κινητό του να «ειδοποιήσει» το αυτοκίνητο του να τον παραλάβει από τον ενδεδειγμένο χώρο αναμονής.

auto.in.gr