Βόρεια Ιρλανδία: Ένταση σε πορεία προτεσταντών στο Μπέλφαστ
Πέτρες και πλαστικά μπουκάλια προς τους αστυνομικούς και μία κοπέλα που γλίτωσε από θαύμα όταν πανικόβλητος οδηγός έπεσε στο πλήθος: Στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, πορεία προτεσταντών κατέληξε σε ένταση που δεν αποκλιμακώθηκε παρά τις πρώτες πρωινές ώρες.
Πέτρες και πλαστικά μπουκάλια προς τους αστυνομικούς και μία κοπέλα που γλίτωσε από θαύμα όταν πανικόβλητος οδηγός έπεσε στο πλήθος: Στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, πορεία προτεσταντών κατέληξε σε ένταση που δεν αποκλιμακώθηκε παρά τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το βράδυ της Δευτέρας, στην καθιερωμένη προτεσταντική πορεία του Τάγματος της Οράγγης -υποστηρικτές της Ένωσης με τη Βρετανία- είχε απαγορευτεί να περάσει από τις «παρυφές» συνοικίας του Μπέλφαστ που κατοικείται από καθολικούς.
Όταν η πορεία έφτασε στη γραμμή των μπλόκων της αστυνομίας, οι αντεγκλήσεις και η ένταση δεν άργησαν να ξεσπάσουν.
Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και, σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, ο απολογισμός βρίσκεται στους δέκα αστυνομικούς τραυματίες.
Ενδεικτικό της έντασης είναι ότι κάποια στιγμή πανικόβλητος οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος τραυματίζοντας τρία άτομα -δύο αστυνομικούς και μία κοπέλα, η οποία παγιδεύτηκε κάτω από το όχημα.
Η κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι και το λαιμό και η αστυνομία ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ζει από θαύμα». Η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z

