Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έργα για την πορεία προς τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας στη Σάμο

Έργα για την πορεία προς τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας στη Σάμο

Ο καλλιτεχνικός «θεσμός» της Σάμου, το «Art Space Pythagorion», συνεχίζεται με έργα που εξετάζουν την πορεία προς τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Παρουσιάζει φέτος μια ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Αλεξάντρα Ντομάνοβικ με τίτλο «Hotel Marina Lučica». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Ιουλίου ως τις 10 Οκτωβρίου 2015, και τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν […]

Ο καλλιτεχνικός «θεσμός» της Σάμου, το «Art Space Pythagorion», συνεχίζεται με έργα που εξετάζουν την πορεία προς τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Παρουσιάζει φέτος μια ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Αλεξάντρα Ντομάνοβικ με τίτλο «Hotel Marina Lučica».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Ιουλίου ως τις 10 Οκτωβρίου 2015, και τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν στις 4 Αυγούστου, παρουσία της καλλιτέχνιδας.

Στο «Hotel Marina Lučica» περιλαμβάνονται έργα της τελευταίας πενταετίας που εξετάζουν την πορεία προς τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Ντομάνοβικ.

Ο τίτλος της έκθεσης αναφέρεται σε ένα παλαιό θέρετρο στις ακτές της Κροατίας. Η καλλιτέχνις θυμάται, και αναβιώνει, το ξενοδοχείο «Marina Lučica», στο οποίο παραθέρισε ένα καλοκαίρι με την οικογένειά της, λίγο πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, το 1992, το θέρετρο είχε μετατραπεί σε κέντρο στρατολογίας του κροατικού στρατού, και αργότερα, καθόλη τη διάρκεια των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας, φιλοξενούσε πρόσφυγες. Από τα τέλη της δεκαετίας 1990, το ξενοδοχείο παραμένει κενό με ζωγραφισμένα συνθήματα στους τοίχους του.

Η προσωπική και η δημόσια ιστορία συχνά συμπλέκονται στη δουλειά τηςΝτομάνοβικ. Αμφισβητώντας την ιδέα μιας άκαμπτης, συμπαγούς ιστορικής αφήγησης, η καλλιτέχνις γίνεται η ίδια αφορμή και όχημα για την ιστορική έρευνα που καθοδηγεί την πρακτική της. Τα έργα της, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία και εγκατάσταση, ασχολούνται με τη συχνά σιωπηρή ή μη ορατή πολιτική που διαμορφώνει τη σύγχρονη κοινωνία.

Επίσημα εγκαίνια: 4 Αυγούστου | 20.00
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 – 13.00 και 19.00 – 00.00

entertainment.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024