Στην κρισιμότητα και στη δυσκολία των αποφάσεων για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Ερωτηθείς αν μπορεί να κλείσει το ελληνικό ζήτημα, ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης απάντησε: «Δεν γνωρίζω, αυτή τη φορά είναι πραγματικά δύσκολο», είπε.

Ερωτηθείς αν αναμένει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα βοηθήσει την Ελλάδα, ο Μάριο Ντράγκι εξέφαρσε αμφιβολίες.

«Δεν το πιστεύω. Δεν το βλέπω ως πραγματικό ρίσκο…» είπε και προσέθεσε: «Από την άλλη, ούτε και αυτοί (οι Ρώσοι) έχουν λεφτά».

Αλλά και ο Άρντο Χάνσον, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Εσθονίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ περιέγραψε σήμερα Πέμπτη την ελληνική κατάσταση ως «πολύ χειρότερη από ό, τι ακόμη και 10 ημέρες πριν».

Ο ίδιος είπε πως η ΕΚΤ διαθέτει τα εργαλεία για την αντιμετώπιση ενός Grexit, ενώ αποσαφήνισε πως δεν υφίσταται καμία αυτόματη διαδικασία απέλασης χώρας από την ευρωζώνη και πως το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ