Κυβέρνηση: Μην ρωτάτε «ναι ή όχι στην Ευρώπη» στις δημοσκοπήσεις
Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης εκφράζει την ενόχλησή του προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων επειδή θέτουν στις έρευνές τους το ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» ή «ναι ή όχι στην Ευρώπη». Yποστηρίζει ότι με τα ερωτήματα αυτά προκύπτουν μείζονα ζητήματα συνταγματικής, θεσμικής και νομικής δεοντολογίας.
Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης εκφράζει την ενόχλησή του προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων επειδή θέτουν στις έρευνές τους το ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» ή «ναι ή όχι στην Ευρώπη».
Με επιστολή του στο Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), ο κ. Βερναρδάκης υποστηρίζει ότι με τα ερωτήματα αυτά προκύπτουν μείζονα ζητήματα συνταγματικής, θεσμικής και νομικής δεοντολογίας και ζητά να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς και να ενημερωθεί άμεσα η Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων και το ΕΣΡ.
Αναλυτικά η επιστολή του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης:
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες ότι σε δημοσκόπηση που διεξάγει αυτές τις ώρες το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ζητείται από τους ερωτώμενους να απαντήσουν σε ερώτημα δημοψηφίσματος που διατυπώνεται ως εξής: «ναι ή όχι στην Ευρώπη» ή, ανάλογα με τον συνεντευκτή «ναι ή όχι στο Ευρώ».
»Επειδή προκύπτουν μείζονα ζητήματα συνταγματικής, θεσμικής και νομικής δεοντολογίας που αφορούν άμεσα τον κλάδο παρακαλώ για τις ενέργειές σας και για την άμεση ενημέρωση της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων, καθώς και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
