Ν.Παππάς: Ανοιχτές οι τράπεζες την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα
Βέβαιος ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα εμφανίσθηκε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Είμαστε βέβαιοι ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί» είπε.
Βέβαιος ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα εμφανίσθηκε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί» είπε, τονίζοντας ότι παρότι η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα στις τράπεζες, αυτό δεν συνέβη με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά εξαιτίας του «θεσμικού εκτροχιασμού» στο Eurogroup. «Ήταν ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα των τραπεζών» επισήμανε.
Ο κ. Παππάς είπε ότι «ο λαός αντιμετωπίζει με υποδειγματική ψυχραιμία τη δυσκολία που κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν» και ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες της Κυριακής.
Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι είναι «ολέθριο λάθος να συνδέεται το δημοψήφισμα με την παραμονή της χώρας στο ευρώ» και εμφανίσθηκε απόλυτα καθησυχαστικός για την επομένη του δημοψηφίσματος, επικαλούμενος την ιστορική εμπειρία ευρωπαϊκών χωρών που έθεσαν σε δημοψήφισμα το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής
- Κλούνεϊ-Τραμπ: Μετωπική σύγκρουση για τη γαλλική υπηκοότητα – «Μέτριος τύπος»
- Κρήτη: Σφαγμένα δεκάδες ζώα του βρήκε κτηνοτρόφος στο Ηράκλειο – Συνελήφθησαν τρεις άνδρες
- Πώς τα μονοπώλια έγιναν ένας απ’τους μεγαλύτερους κινδύνους του 2025
- MEGA: Πρωταγωνιστής στην τηλεθέαση το 2025
- Πώς άλλαξε ο πόλεμος στην Ουκρανία την ΕΕ
