O φωτογραφικός φακός συνέλαβε ένα μυστηριώδες πρωτότυπο κοντά στην έδρα της Chrysler στο Auburn Hills του Michigan, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι μια πρώιμη εκδοχή ενός μεγαλύτερου –από το Fiat 500X- SUV μοντέλου των Ιταλών, αλλά και του μοντέλου που θα αντικαταστήσει τα Jeep Compass και Patriot, αποτελώντας, ουσιαστικά, μια μεγαλύτερη εκδοχή του Renegade.

H εξέλιξη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο διαφορετικών μοντέλων που «ξεκινούν» από αυτό το δοκιμαστικό πρωτότυπο θα «σχηματιστούν» κατ΄αναλογία των Fiat 500X και Jeep Renegade με τα δύο νέα SUV να υιοθετούν το καθένα το δικό τους χαρακτήρα στοχεύοντας, το καθένα στο «δικό του» κοινό.

Σε ό,τι αφορά το ιταλικό SUV αναμένεται να βαδίσει στα χνάρια του 500Χ σε ό,τι αφορά αισθητική και lifestyle χαρακτηριστικά ενώ, σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό του, θα δώσει το στίγμα του μέσα στο 2017, υιοθετώντας ενδεχομένως τα διακριτικά Fiat 500XL.

Παράλληλα, το νέο μεγαλύτερο SUV της ιταλικής φίρμας αναμένεται να εγκαινιάσει και μια νέα γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων με χωρητικότητα 2,0 και 2,4 λίτρων οι οποίοι, σε δεύτερο χρόνο θα περάσουν και στην υπόλοιπη γκάμα της Fiat όσο και της Jeep.

Οι κινητήρες αναμένεται να είναι συνδυαστούν με εννέα σχέσεων κιβώτιο, ενώ οι εκδόσεις θα είναι δικίνητες προσφέροντας την τετρακίνηση ως προαιρετική επιλογή.

AUTOMEDIA