Τουσκ καλεί ΕΕ να αποτρέψει το Grexit
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι έχει ξεκινήσει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η δήλωσή του έρχεται εν μέσω αιτημάτων για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος και την άρνηση των θεσμών να παρατείνουν την παροχή βοήθειας.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι έχει ξεκινήσει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Η δήλωσή του έρχεται εν μέσω αιτημάτων για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος και την άρνηση των θεσμών να παρατείνουν την παροχή βοήθειας.
Greece is & should remain euro area member. In contact with leaders to ensure integrity of euro area of 19 countries
— Donald Tusk (@eucopresident) June 27, 2015
«Η Ελλάδα παραμένει και πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης» δήλωσε ο Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη.
«Βρίσκομαι σε επαφή με ηγέτες προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης των 19 χωρών» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούβα: Ο ένας από τους άνδρες που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με το λιμενικό «ήθελε να υποκινήσει εξέγερση»
- Χαρίτσης: Έκθετη η κυβέρνηση για τις υποκλοπές – Ακόμα δεν έχουμε μάθει ολόκληρη την αλήθεια
- Λόρα: Σε τυχαίο έλεγχο της γερμανικής αστυνομίας εντοπίστηκε η 16χρονη – Πώς θα γίνει η πρώτη επαφή με τον πατέρα της
- Θέσεις εργασίας: Οι τομείς με τη μεγαλύτερη «δίψα» για προσωπικό στην ΕΕ – Πού είναι ευκολότερο να βρείτε δουλειά
- Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο ραντεβού Γεραπετρίτη – Ρούμπιο: Μέση Ανατολή και Ιράν στην ατζέντα
- Το νηφάλιο ντεμπούτο της Μαρία Γκράτσια Κιουρί στη Fendi – «Δε σχεδιάζω για να ψυχαγωγώ»

