Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυπτά έτσι απλά: Έκθεση που «γεννήθηκε» από μια μεγάλη απώλεια

Γλυπτά έτσι απλά: Έκθεση που «γεννήθηκε» από μια μεγάλη απώλεια

Ελισάβετ Σταμοπούλου Γλυπτά που «κρύβουν» τη δική τους ιστορία, μιλούν για γεγονότα, ανατρέχουν στο παρελθόν και αναδεικνύουν τη δουλειά παλαιών και νέων καλλιτεχνών. Με μεράκι και δίψα για την τέχνη, η ομάδα εικαστικών Ασπροπύργου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Θεανώς Μιχαλόλια, παρουσιάζει εδώ και τέσσερα χρόνια πρωτότυπες εκθέσεις. Φέτος η ιδέα για μια ομαδική έκθεση […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Γλυπτά που «κρύβουν» τη δική τους ιστορία, μιλούν για γεγονότα, ανατρέχουν στο παρελθόν και αναδεικνύουν τη δουλειά παλαιών και νέων καλλιτεχνών. Με μεράκι και δίψα για την τέχνη, η ομάδα εικαστικών Ασπροπύργου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Θεανώς Μιχαλόλια, παρουσιάζει εδώ και τέσσερα χρόνια πρωτότυπες εκθέσεις.

Φέτος η ιδέα για μια ομαδική έκθεση γλυπτικής γεννήθηκε λόγω μιας μεγάλης απώλειας. Εκείνης του γλύπτη και εκπαιδευτικού Ηρακλή Ξανθόπουλου. Η ομάδα του Ασπροπύργου αποτίει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη με έργα του, αλλά με δικά της έργα, τα οποία ανήκουν σε νέα παιδιά.

Η έκθεση φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου.

«Δεν ήταν προγραμματισμένο να παρουσιάσουμε κάτι φέτος. Ο θάνατος όμως του Ηρακλή Ξανθόπουλου μάς συγκλόνισε και είπαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του. Εντάξαμε σε αυτό τη δουλειά των παιδιών του που είναι γλύπτες. Όλη η δουλειά είναι εθελοντική», δηλώνει η ΘεανώΜιχαλόλια στο in.gr.

Από το 2011 οργανώνει με την ομάδα της εκθέσεις εθελοντικά, και φέτος παρουσιάζει έργα σε νεοκλασικό κτίριο. Η φετινή έκθεση είναι η δεύτερη που φιλοξενείται στο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος».

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας αγκαλιάζουν τη δράση, και πολλοί με ενθουσιασμό βλέπουν τις δουλειές των παιδιών τους.

Η περσινή έκθεση είχε θέμα τη γυναίκα ως μούσα των τεχνών, και, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε γλυπτά, ψηφιακή απεικόνιση, χαρακτικά, κεραμικά, εγκαταστάσεις και άλλα.

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024