Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «άγνωστοι» Κένεντι μέσα από το φακό μιας γκουβερνάντας

Οι «άγνωστοι» Κένεντι μέσα από το φακό μιας γκουβερνάντας

Μέρος της προσωπικής συλλογής μιας γυναίκας που γνώριζε πολύ καλά την οικογένεια Κένεντι βγαίνει σε δημοπρασία από τον αμερικανικό οίκο Nate D. Sanders. Πρόκειται για τη συλλογή της Μοντ Σο, η οποία είχε προσληφθεί στη θέση της γκουβερνάντας ώστε να προσέχει τα δύο παιδιά της Τζάκι Κένεντι και του Τζον Φ. Κένεντι: την Κάρολαϊν και τον Τζον Φ. Κένεντι τζούνιορ.

Μέρος της προσωπικής συλλογής μιας γυναίκας που γνώριζε πολύ καλά την οικογένεια Κένεντι βγαίνει σε δημοπρασία από τον αμερικανικό οίκο Nate D. Sanders.

Πρόκειται για τη συλλογή της Μοντ Σο, η οποία είχε προσληφθεί στη θέση της γκουβερνάντας ώστε να προσέχει τα δύο παιδιά της Τζάκι Κένεντι και του Τζον Φ. Κένεντι: την Κάρολαϊν, η οποία γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1957, και τον Τζον Φ. Κένεντι τζούνιορ, ο οποίος ήρθε στη ζωή τρία χρόνια αργότερα, στις 25 Νοεμβρίου του 1960.

Κατά τη διάρκεια της «θητείας» της Σο, συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 1961, ο Τζον Φ. Κένεντι ανέλαβε την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Σο ήταν στο πλευρό των παιδιών και την περίοδο της δολοφονίας του Κένεντι, τον Νοέμβριο του 1963. Το 1965 έφυγε από την οικογένεια και σταμάτησε να εργάζεται ως γκουβερνάντα.

Οι φωτογραφίες, οι οποίες είναι ασπρόμαυρες αλλά και έγχρωμες, παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα της οικογένειας Κένεντι, καθώς τραβήχτηκαν σε πολύ προσωπικές στιγμές. Οι μικροί Τζον και Κάρολαϊν απεικονίζονται σε στιγμές παιχνιδιού, μόνοι τους ή με την παρέα άλλων παιδιών, στην παραλία, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μαζί με τη μητέρα τους Τζάκι και μαζί με την γκουβερνάντα τους.

Σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία η Σο κάθεται δίπλα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ σε μιαν άλλη ο Κένεντι απεικονίζεται χαμογελαστός, με ανεπίσημο ντύσιμο, να προετοιμάζεται για μια μέρα στην παραλία.

Εκτός από τις φωτογραφίες σε δημοπρασία βγαίνει και το κρεμ φόρεμα εγκυμοσύνης που φορούσε η Τζάκι το 1960 όταν ήταν έγκυος στον Τζον Φ. Κένεντι τζούνιορ. Το φόρεμα ήταν ραμμένο στις διαστάσεις της Πρώτης Κυρίας και δόθηκε στη Σο το 1965, λίγο καιρό μετά τη συνταξιοδότησή της, όταν η Τζάκι την επισκέφθηκε στο σπίτι της στο Λονδίνο.

Το φόρεμα, το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν έχει όμως ετικέτα που να αναγράφει το νούμερο ή τον σχεδιαστή του. Πάντως η Τζάκι Κένεντι είχε προσλάβει το 1960 τον σχεδιαστή μόδας Ολεγκ Κασίνι για να επιμεληθεί την γκαρνταρόμπα της ως Πρώτης Κυρίας.

Στη δημοπρασία των 79 φωτογραφιών της Σο περιλαμβάνεται και ένα υπογεγραμμένο και με αφιέρωση αντίτυπο του βιβλίου που έγραψε η Σο το 1966 με τίτλο «White House Nanny: My Years With Caroline and John Kennedy, Jr» στο οποίο εξιστορεί τα χρόνια που πέρασε με την οικογένεια Κένεντι. Η αφιέρωση αναφέρει: «Στη Ρόουζ, με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη μακρόχρονη φιλία μας. Σου εύχομαι τα καλύτερα».

Η δημοπρασία θα γίνει στο Διαδίκτυο και οι προσφορές για τις φωτογραφίες, το φόρεμα και το βιβλίο ξεκινούν από τα 10.000 δολάρια, ωστόσο σύμφωνα με τον οίκο αναμένεται να «πιάσουν» πολύ περισσότερα χρήματα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι φωτογραφίες από τις διακοπές των Κένεντι πουλήθηκαν για 33.000 δολάρια, ενώ σε παρόμοια τιμή πουλήθηκαν και οι φωτογραφίες από τον γάμο της Τζάκι με τον Τζον Φ. Κένεντι, που βγήκαν στο «σφυρί» τον Οκτώβριο του 2014.

Η Μοντ Σο έφυγε από τη ζωή το 1988 και τα ενθύμια από την οικογένεια Κένεντι πέρασαν στα χέρια των συγγενών της, οι οποίοι τα έβγαλαν σε δημοπρασία.

Γιώτα Φλώρου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024