Μεγάλη πυρκαγιά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο
Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά ξέσπασε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 8 το βράδυ.
Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά ξέσπασε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 8 το βράδυ.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην συνοικία του Αγίου Μέμνονα. Μεταξύ άλλων στάχτη έγινε το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Sun Hall, καθώς και τεράστιες εκτάσεις άγριας βλάστησης.
{{{ map }}}Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν οχήματα από τα κατεχόμενα, καθώς και στρατιώτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έφτασε από την Τουρκία αεροσκάφος πυρόσβεσης. Τελικά, όμως, δεν κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβασή του και επέστρεψε πίσω.
Η πυρκαγιά πλησίασε την Κάτω Δερύνεια, η οποία συνορεύει με τη Δερύνεια, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμμοχώστου να βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Στο οδόφραγμα της Δερύνειας, συγκεντρώθηκε κόσμος, παρακολουθώντας με αγωνία από απόσταση 2-3 χιλιομέτρων την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Λόγω του κινδύνου να αντιστραφεί η πορεία του ανέμου και η φωτιά να κατευθυνθεί προς τις ελεύθερες περιοχές, η Πυροσβεστική Δύναμη θα βρίσκεται σε επιφυλακή όλο το βράδυ.
Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβίβασε προς την τουρκοκυπριακή πλευρά την ετοιμότητά της να συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, τη στιγμή που της ζητηθεί να προσφέρει τη βοήθειά της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Τι φοβούνται οι Ευρωπαίοι διαχειριστές πλούτου
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Anthropic να επιτρέψει την αυτόνομη στρατιωτική χρήση της Τεχνητής της Νοημοσύνης
- Ισπανία: Ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας εισήχθη σε νοσοκομείο της Τενερίφης
- Ρέτσος: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια»
- Ολυμπιακός: «Σας ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι» (pic)
- Ο Τραμπ «ανησυχεί» για την υγεία των Γροιλανδών – Αλλά ξεχνάει τους Αμερικανούς που παιδεύονται πιο πολύ
