«Παρέμβαση» Μέρκελ ρίχνει το ευρώ
Κάτω του 1,1200 διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου μετά την «παρέμβαση» της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δήλώσε σήμερα Παρασκευή πως το πολύ ισχυρό ευρώ καθιστά δύσκολες τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη.
Κάτω του 1,1200 διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου μετά την «παρέμβαση» της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δήλώσε σήμερα Παρασκευή πως το πολύ ισχυρό ευρώ καθιστά δύσκολες τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη.
Μιλώντας σε ημερίδα στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ σημείωσε πως κατανοεί την ανάγκη για χαμηλά επιτόκια στην ευρωζώνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν στηρίξει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες σε Ισπανία και Πορτογαλία καθώς αποτρέπουν την υπερβολική άνοδο του ευρώ, όμως, λόγω της ισχυροποίησης του ευρωπαϊκού νομίσματος, οι χώρες είναι δύσκολο να «εισπράξουν» τα οφέλη από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει, όπως για παράδειγμα στις εξαγωγές.
«Το ελάχιστο που ζητώ είναι να κατανοήσετε πως οι κεντρικές τράπεζες, όπως η ΕΚΤ, πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν όταν ο πληθωρισμός είναι τόσο χαμηλός και να διασφαλίσουν ότι δεν θα καταλήξουμε σε έναν αποπληθωριστικό κύκλο», είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Σύλληψη στρατιωτικού για κατασκοπεία
- Κακοκαιρία: Απεγκλωβισμοί κατοίκων στον Πύργο από την ισχυρή νεροποντή
- Το ΠΑΣΟΚ αναστέλλει την κομματική ιδιότητα του Γιάννη Παναγόπουλου
- Παναγόπουλος στη Βουλή για τη δέσμευση των λογαριασμών του: Δύσκολη κατάσταση, θα τη διαχειριστώ με εντιμότητα
- Κίνα: Το Πεκίνο δεν θα μετάσχει σε συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό «σε αυτό το στάδιο»

