Ελεύθεροι αφέθηκαν 8 από τους 10 άνδρες που είχαν επιτεθεί στη Μαλάλα
Στην προκλητική μυστική αθώωση των οκτώ από τους 10 άνδρες οι οποίοι βρίσκονταν στη φυλακή για την απόπειρα δολοφονίας της Μαλάλα Γιουσαφζάι προχώρησαν οι Αρχές του Πακιστάν, σύμφωνα με πηγές του BBC.
Στην προκλητική μυστική αθώωση των οκτώ από τους 10 άνδρες οι οποίοι βρίσκονταν στη φυλακή για την απόπειρα δολοφονίας της Μαλάλα Γιουσαφζάι προχώρησαν οι Αρχές του Πακιστάν, σύμφωνα με πηγές του BBC.
Τον Απρίλιο, πακιστανοί αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει ότι συνολικά 10 Ταλιμπάν είχαν κριθεί ένοχοι για την επίθεση και είχαν καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση. Η γενικότερη μυστικότητα ωστόσο γύρω από τη δίκη, η οποία διεξάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών, είχε εγείρει υποψίες.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση – δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, έναν μήνα μετά τη δίκη – οι δύο άνδρες που καταδικάστηκαν ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν πυροβολήσει το 2012 τη 15χρονη τότε Μαλάλα στο κεφάλι, μέσα στο σχολικό λεωφορείο, επειδή προασπιζόταν το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.
Εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του Πακιστάν στο Λονδίνο υποστήριξε ότι οι οκτώ άνδρες αθωώθηκαν λόγω έλλειψης αποδείξεων. Αγνωστο παραμένει πού βρίσκονται σήμερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αποκλειστικά στο εξώφυλλο του Grace: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Το μέλλον των πόλεων περιλαμβάνει ρομπότ-ταξί – Οδική ουτοπία ή κόλαση;
- Υπάρχει τελικά κάποιο πρόβλημα με την Gen Z;
- «Dracula»: Βασισμένο στο πρωτότυπο μυθιστόρημα του Bram Stoker, μέχρι τις 28/12 στο θέατρο Πόρτα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Βρετανία: Γόνος πλούσιας οικογένειας δολοφόνησε την σύντροφό του με κουζινομάχαιρο


