Η Merck γνωρίζει και καθαρίζει το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα
Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Merck Ελλάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε σήμερα τη δράση: «Η Merck γνωρίζει και… καθαρίζει», στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά οι εργαζόμενοι της εταιρείας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Merck Ελλάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε σήμερα τη δράση: «Η Merck γνωρίζει και… καθαρίζει», στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά οι εργαζόμενοι της εταιρείας.
Οι εθελοντές της Merck, εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό και με καλή διάθεση, πραγματοποίησαν καθαρισμό του δάσους στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά, σε μία προσπάθεια να συμβάλλουν στη διατήρηση του φυσικού πνεύμονα πρασίνου, που αποτελεί παράλληλα και έναν προστατευόμενο τόπο, με πολλά είδη πτηνών, ψαριών, αμφιβίων και ερπετών. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, μέλη του οποίου συμμετείχαν στον καθαρισμό και παρείχαν στους εργαζόμενους της Merck τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Εθνικό Πάρκο και να παρατηρήσουν με ειδικό εξοπλισμό την ορνιθοπανίδα του. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, όχημα του Δήμου Μαραθώνα παρέλαβε τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν.
Η δράση «Η Merck γνωρίζει και… καθαρίζει» εξελίχθηκε σε μια γιορτή για τον εθελοντισμό, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων σε αθλητικές δραστηριότητες στην παραλία Σχινιά, μαζί με τους εκπαιδευτές και την ομάδα ιστιοπλοΐας των Special Olympics Hellas.
Ο Κωσταντίνος Κοφινάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Merck Ελλάδος, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον και στον εθελοντισμό, με στόχο να ενισχύσουμε την οικολογική συνείδηση και να προάγουμε την ύψιστη αξία της προσφοράς. Με αφορμή την περιβαλλοντική μας δράση, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να συμμετάσχουμε σε δραστηριότητες με αθλητές των Special Olympics Hellas, οργανισμό τον οποίο στηρίζουμε από το 2011. Κάθε χρόνο υλοποιούμε δράσεις που εστιάζουν στην υγεία, το περιβάλλον και τα παιδιά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι για εμάς, η εταιρική υπευθυνότητα δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση αλλά συνειδητή επιλογή, η οποία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε».
health.in.gr
- 15χρονη έπεσε στον Ισθμό της Κορίνθου – Μετεφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο
- Κηφισιά: Αδίστακτοι ληστές φίμωσαν 77χρονο και με την απειλή όπλου πήραν κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ
- Πώς οι Καρντάσιαν κατέκτησαν τον κόσμο – Η ανατομία του καρτέλ της δόξας, το sex tape και το τέλος του
- Μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Αταμάν και Μαρτίνεθ – Αποβλήθηκαν και οι δυο (pics)
- Περιστέρι Bettson – ΠΑΟΚ 72-77: Το 2Χ2 ο «δικέφαλος» με Μπεβερλι και πρόκριση στα ημιτελικά (vid)
- Κουτσούμπας: Ο λαός έχει ανάγκη να απαλλαγεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους επίδοξους διαχειριστές
