Οι Τεξανοί μαζεύουν το χάος από τις πλημμύρες, τουλάχιστον 21 νεκροί
Η πολυήμερη κακοκαιρία στο Τέξας και την Οκλαχόμα έφερε αιφνίδιες πλημμύρες και καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 21 άτομα ενώ άλλοι έντεκα αγνοούνται. Οι κάτοικοι επιθεωρούν την έκταση των ζημιών, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν καταστραφεί, ενώ οι βροχές συνεχίζονταν σε ορισμένα τμήματα δυσκολεύοντας το έργο της αποκατάστασης. Ανεμοστρόβιλος χτύπησε μονάδα άντλησης φυσικού αερίου, τραυματίζοντας τρία άτομα.
Η πολυήμερη κακοκαιρία στο Τέξας και την Οκλαχόμα έφερε αιφνίδιες πλημμύρες και καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 21 άτομα ενώ άλλοι έντεκα αγνοούνται. Οι κάτοικοι επιθεωρούν την έκταση των ζημιών, με εκατοντάδες σπίτια να έχουν καταστραφεί.
Οι βροχές συνεχίστηκαν σε ορισμένα τμήματα, όπως την πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας Χιούστον, δυσκολεύοντας το έργο της αποκατάστασης.
Παράλληλα, εκατοντάδες κάτοικοι δυτικά του Φορτ Γουντ χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς η στάθμη του ποταμού Μπράσος ανέβαινε και προειδοποιήσεις για υπερχείλιση είχαν τεθεί σε ισχύ σε διάφορες περιοχές.
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε μονάδα άντλησης φυσικού αερίου στο βόρειο Τέξας, στην κομητεία Χέμφιλ, τραυματίζοντας τρία άτομα.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών σε Τέξας και Οκλαχόμα βρίσκεται στους 21 (17 στο Τέξας, τέσσερις στην Οκλαχόμα), οι περισσότεροι εξαιτίας των υπερχειλίσεων των ποταμών μετά τις ισχυρές βροχές.
Το σύστημα κακοκαιρίας είναι ενιαίο με εκείνο στο Μεξικό, που είχε προκαλέσει τον ανεμοστρόβιλο στην Σιουδάδ Ακούνα, που έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 14 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φανταστικός Τζολάκης κρατάει ανέπαφη την εστία του (vid)
- Η βαθμολογία στη Euroleague μετά τις νίκες που πέτυχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Βαρκελώνη: 15 τραυματίες μετά τον εκτροχιασμό τρένου – Συγκρούστηκε με τοίχο
- Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εγκαταλείφθηκαν από τις ΗΠΑ
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι φούσκα» – Ο προφήτης Εντ Ζίτρον και η κατάρρευση της μεγάλης απάτης του 21ου αιώνα
- Κρήτη: Έβαλε μέχρι και αγγελία για να βρει δουλειά – Συγκλονίζει η ιστορία της 87χρονης που ζει σε αυτοκίνητο
