Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης
Συνεδριάζει αυτή την ώρα η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με το βλέμμα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και στη συμφωνία με τους δανειστές μέσα στον Μάιο ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.
Συνεδριάζει αυτή την ώρα η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με το βλέμμα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και στη συμφωνία με τους δανειστές μέσα στον Μάιο ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.
Διά στόματος Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το Μαξίμου εκφράζει στο ανώτατο επίπεδο την αισιοδοξία του για επίτευξη αυτής της συμφωνίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν τίθεται θέμα αθέτησης των υποχρεώσεων της χώρας.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές της.
Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν επιβεβαίωσε πλήρως την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έκανε λόγο το πρωί για συμφωνία εντός των επόμενων ωρών, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη στο Brussels Group.
Ελληνικές διπλωματικές πηγές δήλωναν συγκρατημένα αισιόδοξες ότι έως το τέλος της εβδομάδας μπορεί να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία, δεδομένου ότι υπάρχουν προσεγγίσεις σε αρκετά θέματα, μετέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το Mega.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιαπωνία: Αστρονόμοι ανακάλυψαν ατμόσφαιρα σε έναν παγωμένο «διαστημικό βράχο» στην περιοχή του Πλούτωνα
- Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανακοινώνει ο Ζελένσκι
- Βραζιλία: Μονοκινητήριο αεροσκάφος συντρίβεται σε πολυκατοικία στο Μπέλο Οριζόντε
- Eurogroup: Για «στασιμοπληθωριστική τάση», μιλά ο Πιερρακάκης, για «σοκ στασιμοπληθωρισμού» ο Ντομπρόβσκις
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Πύραυλοι παντού αν μας επιτεθούν
- ΕΣΥ: Νοσηλεύτρια στο ΤΕΠ Ρεθύμνου εξηγεί γιατί παραιτήθηκε μετά από 20 χρόνια
