Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο»

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο»

Στις Βρυξέλλες θα παρουσιαστεί η παράσταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης «Αναφορά στον Γκρέκο», η οποία είναι βασισμένη στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες στις 4 Ιουνίου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ η πρεμιέρα  στην Ελλάδα θα γίνει στο Ηράκλειο την Τετάρτη 1η Ιουλίου, στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη.

Στις Βρυξέλλες θα παρουσιαστεί η παράσταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης «Αναφορά στον Γκρέκο», η οποία είναι βασισμένη στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες στις 4 Ιουνίου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η πρεμιέρα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 1η Ιουλίου στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη -η παράσταση θα γίνει με προσκλήσεις-, ενώ οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στη Γαύδο.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα – τραγούδι και Απόστολος Κουνής κιθάρα – κοντραμπάσο) που με την μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου.

Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του.

Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024