«Αλωνίζουν» οι αλλοδαποί διακινητές μεταναστών στη βόρεια Ελλάδα
Αύξηση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. για διακίνηση μεταναστών. Μόνο το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκε από υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας η εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων λαθροδιακίνησης. Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα που μετέφεραν με οχήματα 44 αλλοδαπούς.
Αύξηση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. για διακίνηση μεταναστών. Μόνο το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκε από υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας η εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων λαθροδιακίνησης. Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα που μετέφεραν με οχήματα 44 αλλοδαπούς.
{{{ map }}}
Στο επίκεντρο των αστυνομικών επιχειρήσεων βρίσκονται -κυρίως- τα δρομολόγια με κατεύθυνση τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αποκαλύφθηκε σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν ένας τούρκος 31 ετών και ένας 28χρονος ιρακινός. Σε όχημα, τύπου βαν που οδηγούσε ο πρώτος, βρέθηκαν στοιβαγμένοι 26 αλλοδαποί, ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι, από τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και το Ιράκ.
Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι ως διακινητές επρόκειτο να μεταφέρουν τους αλλοδαπούς προς τους Ευζώνους, από όπου οι τελευταίοι εκτιμάται ότι θα επιχειρούσαν, μέσω της ΠΓΔΜ, να φτάσουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Για την μεταφορά τους θα κατέβαλλαν 100 ευρώ, ο καθένας.
Στην περιοχή των Ευζώνων εντοπίστηκαν τρεις έλληνες να μεταφέρουν 13 Αφγανούς, με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Συνελήφθησαν δύο 37χρονοι και μία 35χρονη, ενώ κατασχέθηκαν 780 ευρώ, όπως επίσης ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των δύο ανδρών.
Ακόμη, 46χρονος συνελήφθη κοντά στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ διότι μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο τρεις σύρους πρόσφυγες, που σκόπευαν να ταξιδέψουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Αντίθετα, η Ελλάδα ήταν ο τελικός προορισμός τριών αλβανών που μετέφεραν με Ι.Χ. αυτοκίνητο δύο παράνομους συμπατριώτες τους.
Οι κατηγορούμενοι ως διακινητές, 35 έως 38 ετών, συνελήφθησαν στην περιοχή του Κιλκίς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος
- Ιράν: Τι λένε Έλληνες που βρίσκονται σε Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Μπαχρέιν
- Από την Κοιλάδα των Βασιλέων στα μικρόφωνα του BBC: Η αποκάλυψη του Τουταγχαμών έπειτα από 3.300 χρόνια σιωπής
- H εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο Αβδάλας στην ήττα του Βιρτζίνια Τεκ, «διπλός» ο Χιτικούδης
- Ευρώπη: Η αποκλεισμένη γενιά – Η αγορά κατοικιών απογοητεύει τους νέους


