Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο τέλειος οδηγός ομορφιάς για τις διακοπές

Ο τέλειος οδηγός ομορφιάς για τις διακοπές

Αυτό το καλοκαίρι θα το κάνετε σωστά.

Ευφραιμίδη Μαρίλη, φωτό: shutterstock

από τη Μαρίλη Ευφραιμίδη
Πριν φύγετε
1. Ο έλεγχος: ελιές: Επειδή το Σεπτέμβριο θα γυρίσουμε με περισσότερες ελιές απ’ όσες είχαμε όταν φύγαμε, πρέπει να γίνει μία υπεύθυνη καταμέτρηση τους ώστε ο δερματολόγος να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει στο δέρμα μας και πότε χρειάζεται να επέμβει. Αν κάποιες φαίνονται ύποπτες, θα τις αφαιρέσει και θα τις στείλει για βιοψία. Αν όχι θα σας αφήσει να πάτε διακοπές με τη συμβουλή να αποφεύγετε τον ήλιο από τις 11 μέχρι τις 4.
2. Το μαύρισμα: τελετή έναρξης: Κάντε το όπως η Κέιτ Μος και χαρίστε στην επιδερμίδα σας ένα ψεύτικο μαύρισμα πριν ξεκινήσετε. Το πρωτοσκέφτηκε όταν ένα καλοκαίρι πριν 15 χρόνια πήγε διακοπές στην Ίμπιζα και δεν ήθελε να είναι η μόνη λευκή στην παραλία. «Τα self-tanners εξασφαλίζουν το πιο ασφαλές μαύρισμα», εξηγεί η δερματολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδου, «καθώς περιέχουν DHΑ που δρα μόνο στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος χωρίς έκθεση στη βλαβερή ιονίζουσα ακτινοβολία». Για να παρατείνετε τη διάρκεια τους χρησιμοποιήστε ενυδατικά με αλόη (αποφύγετε αυτά που βασίζονται στο λάδι γιατί κάνουν το δέρμα να ξεβάφει ανομοιόμορφα) και ενισχύστε το απλώνοντας St. Tropez Self Tan Luxe Dry Oil (€35, στο ίντερνετ) κάθε δύο μέρες.

Στις διακοπές
1. Το αντηλιακό να είναι η προέκταση του χεριού σας: «Είναι απίστευτο το τι μπορούν να κάνουν τα αντηλιακά για το δέρμα σας» λέει η dermadoctor Όντρεϊ Κούνιν. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ρυτίδων οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο ενώ μόνο το 1% αποδίδεται στη βιολογική γήρανση, λίγες μόνο ημέρες κάτω από τις ηλιακές ακτίνες μπορούν να κάνουν το δέρμα να δείχνει αρκετά χρόνια πιο ηλικιωμένο μακροπρόθεσμα.
Τα καινούργια αντηλιακά είναι πλέον τόσο αποτελεσματικά ώστε αποτελούν την καλύτερη κίνηση ομορφιάς τόσο για την προστασία από τη γήρανση της επιδερμίδας όσο και για μια value for money επένδυση η οποία θα αναβάλει την ανάγκη για αισθητικές επεμβάσεις για πολύ καιρό.
2. Κιτ πρώτων βοηθειών: Για να μην χρειαστεί να πειραματιζόμαστε στην τοπική αγορά, φτιάχνουμε σωστά το νεσεσέρ για κάθε ανάγκη.
·Aroma Night Neroli Essential Night Balm της Decleor (€40): κάνει τα πάντα. Ενυδατώνει τις σκασμένες φτέρνες, προλαμβάνει τα σπυράκια, τονώνει το δέρμα μετά από μία νύχτα χωρίς ύπνο, καταπραΰνει μετά τον ήλιο, ανακουφίζει από τα τσιμπήματα των κουνουπιών και, μαντέψτε, θα βοηθήσει τα αγκάθια των αχινών να βγουν στην επιφάνεια του δέρματος αν τύχει και πατήσετε έναν.
·The Concentrate της Crème de la Mer (€280): περιέχει ακόμα μεγαλύτερη δόση του θαυματουργού ζωμού (Miracle Broth) από την αρχική Crème, οπότε είναι απαραίτητη μετά τον ήλιο.
·Jasmine and Lilly Healing Mask της Chantecaille (€73): απαραίτητη για τις πολύωρες πτήσεις όπου στεγνώνει το δέρμα. Την απλώνετε στην αρχή του ταξιδιού και μέχρι να προσγειωθείτε έχει κάνει θαύματα.
Όταν γυρίσετε
Τα νεκρά κύτταρα: τώρα πια δεν φαίνονται μόνο στο μεγεθυντικό καθρέφτη στο μπάνιο του ξενοδοχείου αλλά και δια γυμνού οφθαλμού. Τα απομακρύνουμε επειγόντως με ένα προϊόν που περιέχει σαλικυλικό οξύ όπως το Garnier Pure 3 in 1 (€10) και για τις πιο ώριμες επιδερμίδες κάνουμε μία πιο εντατική απολέπιση (πιλινγκ) με οξέα στο δερματολόγο. Οι πανάδες που συνήθως φέρνουμε μαζί μας από τις διακοπές φεύγουν με συνδυαστική θεραπεία που περιλαμβάνει επισκέψεις στο δερματολόγο και αλοιφές στο σπίτι (φτιάχνονται στο φαρμακείο με τη συνταγή του δερματολόγου).

woman.in.gr

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024