Τρεις συλλήψεις για το φόνο δύο αστυνομικών στο Μισισίπι
Η αστυνομία του Μισισίπι συνέλαβε την Κυριακή έναν άνδρα και μια γυναίκα σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το θανάσιμο πυροβολισμό δύο αστυνομικών που πραγματοποιούσαν έλεγχο στο αυτοκίνητο των δραστών το Σάββατο. Ο αδελφός του φερόμενου δράστη συνελήφθη για συνέργεια.
Η αστυνομία του Μισισίπι συνέλαβε την Κυριακή έναν άνδρα και μια γυναίκα σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το θανάσιμο πυροβολισμό δύο αστυνομικών που πραγματοποιούσαν έλεγχο στο αυτοκίνητο των δραστών το Σάββατο. Ο αδελφός του φερόμενου δράστη συνελήφθη για συνέργεια.
Οι αρχές του Χάτιεσμπεργκ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό όταν τουλάχιστον ένας από τους δράστες διέφυγε από τη σκηνή του φόνου με περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο βρέθηκε αργότερα εγκαταλειμμένο. Οι κάτοικοι της περιοχής, περίπου 130 χλμ. ανατολικά του Τζάκσον, κλήθηκαν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
Ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφαλείας του Μισισίπι Ουόρεν Στρέιν δήλωσε ο Μάρβιν Μπανκς, 29 ετών, και η Τζοάνι Κάλογουεϊ, 22 ετών, αντιμετωπίζουν ο καθένας δύο κατηγορίες για φόνο, οι οποίες τιμωρούνται με τη θανατική ποινή.
Για συνέργεια κατηγορείται ο αδελφός του Μπανκς, Κέρτις, 26 ετών, ο οποίος συνελήφθη σε διαφορετική τοποθεσία του Χάτιεσμπεργκ.
Οι φόνοι συνέβησαν το Σάββατο, όταν ένας αστυνομικός σταμάτησε για έλεγχο ρουτίνας μια χρυσή Cadillac Escalade, ενώ ένας δεύτερος έφθανε για ενισχύσεις. Δύο πολίτες τηλεφώνησαν για βοήθεια αφού βρήκαν τραυματισμένους στο έδαφος τους αστυνομικούς, οι οποίοι υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Ήταν οι πρώτοι φόνοι αστυνομικών στο Χάτιεσμπεργκ από το 1984, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με δικαστικά αρχεία, οι αδελφοί Μπανκς είναι κακοποιοί που έχουν καταδικασθεί πολλές φορές για κατηγορίες σχετικές με πυροβόλα όπλα. Δεν έγινε σαφές αν και οι τρεις ύποπτοι βρίσκονταν στο αυτοκίνητο τη στιγμή των πυροβολισμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Καλάμπρια: «Στόχος μου να κατακτήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό»
- Inflammaging: Η σιωπηλή διαδικασία που «κλέβει» την νέοτητά μας
- Στρασβούργο: Ο 11χρονος από την Ουκρανία που έκανε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λυγίσει
- Ο φυσικός τρόπος να νιώσεις 10 χρόνια νεότερος
- Γιατί ο Δεκέμβριος “τεστάρει” τον οργανισμό και πώς βοηθά η Ελαιοκανθάλη
- Capital Link: Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με τη συμμετοχή Ελλήνων υπουργών και διεθνών επενδυτών

