Μέτρηση της κατανάλωσης νερού στις ΒΙ.ΠΕ. με την υπηρεσία NFC της HOTECH
Η καταγραφή μετρήσεων των υδρομέτρων των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στις βιομηχανικές περιοχές στην Ελλάδα πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ ΑΕ, μέσω της υπηρεσίας NFC Field Service της Hotech.
Η καταγραφή μετρήσεων των υδρομέτρων των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στις βιομηχανικές περιοχές στην Ελλάδα πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ ΑΕ, μέσω της υπηρεσίας NFC Field Service της Hotech.
Ο ελεγκτής αγγίζει με κινητό τηλέφωνο το NFC tag που έχει τοποθετηθεί σε κάθε υδρόμετρο και καταγράφει την ένδειξη, συμπληρώνει ερωτήσεις και σχόλια, αναφέρει περιπτώσεις βλάβης και επισυνάπτει σχετικές φωτογραφίες για την πιστοποίηση της κατάστασης του υδρομέτρου. Τα στοιχεία και οι μετρήσεις που συλλέγονται, τροφοδοτούν αυτόματα την κεντρική πλατφόρμα έκδοσης λογαριασμών ύδρευσης των επιχειρήσεων.
Η υπηρεσία NFC Field Service της Hotech περιλαμβάνει μία κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης επιχειρήσεων και υδρομέτρων, προγραμματισμό επισκέψεων, και μια εφαρμογή για smartphone (native mobile application) για την καταγραφή της μέτρησης από τους ελεγκτές καθώς και δυνατότητα πρόσβασης από τον browser στην υπηρεσία για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των ενεργειών που εκτελούνται σε πραγματικό χρόνο (real time).
Με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας NFC, δηλαδή της «επικοινωνίας με ένα άγγιγμα», η εφαρμογή κινητού τηλεφώνου της υπηρεσίας NFC Field Service, διευκολύνει τον εργαζόμενο στα καθήκοντά του απλουστεύοντας τη συλλογή πληροφοριών, ενώ παράλληλα ενισχύει την ακρίβεια και την ασφάλεια των μετρήσεων.
Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ΑΕ ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς µε συμμετοχή κατά 35% του Ελληνικού Δημοσίου. Κύριο αντικείμενό της είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η εκμετάλλευση και η διαχείριση βιομηχανικών περιοχών (ΒΙ.ΠΕ. – ΒΕ.ΠΕ. – ΒΙΟ.ΠΑ.) και Επιχειρηματικών πάρκων (Ε.Π.).
- Διαβάστε περισσότερα για την Συγκομιδή στοιχείων από το πεδίο με αξιοποίηση της τεχνολογίας NFC
In.gr Τεχνολογία
- Nαυάγιο στη Χίο: Η συζήτηση που δεν συμφέρει
- Όταν το ποδόσφαιρο βγαίνει από την αυλή
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]
- Γερουλάνος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η προοδευτική δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα»
- Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στη Θεσσαλονίκη – Καταδίωξη και σύλληψη 17χρονου οδηγού δικύκλου
- Greek PM Reviews Week, Highlights Reforms and Migration Policy


