Δεν καταργείται η «Διαύγεια», επαναλαμβάνει το Μαξίμου
Ούτε κατά διάνοια δεν καταργείται η «Διαύγεια», η οποία αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διαφάνειας και ελέγχου των πράξεων της διοίκησης, αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή νέα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το πρόγραμμα «ξηλώνεται» από την κυβέρνηση.
Ούτε κατά διάνοια δεν καταργείται η «Διαύγεια», η οποία αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διαφάνειας και ελέγχου των πράξεων της διοίκησης, αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή νέα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το πρόγραμμα «ξηλώνεται» από την κυβέρνηση.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση φιλοδοξεί να την αναπτύξει περαιτέρω και πως δεν καταργείται καμία υποχρέωση δημοσίευσης πράξεων δαπανών.
«Με την επίμαχη τροπολογία επιχειρείται μια ‘τεχνικού τύπου’ διευθέτηση για την διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας δαπανών συγκεκριμένου οικονομικού έτους, η πληρωμή των οποίων μετακυλύεται και διενεργείται σε βάρος των πιστώσεων του επόμενου οικονομικού έτους. Αυτό γίνεται για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:
«Η καλύτερη, πάντως, κριτική είναι το… διάβασμα! Ας μπουν στον κόπο ορισμένοι, επιτέλους, να διαβάσουν την επίμαχη τροπολογία».
Πεταλωτής: Εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διεκδικεί τα πρωτεία στο ξήλωμα των μεγάλων και καινοτόμων αλλαγών της κυβέρνησης Παπανδρέου, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών-Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την αναμενόμενη υπερψήφιση της τροπολογίας για τη «Διαύγεια».
Ο κ. Πεταλωτής αναφέρει, επίσης, ότι η υπερψήφιση της τροπολογίας «είναι ένα ακόμα χτύπημα στην αξιοπιστία της χώρας» και χαρακτήρισε τις «δικαιολογίες Κατρούγκαλου» «φθηνές και απαράδεκτες προφάσεις».
Τονίζει επίσης ότι:
«Τα κίνητρα είναι προφανή και δεν είναι άλλα από τη διευκόλυνση μικροσυμφερόντων αρχικά, μέχρι να προχωρήσει το ξήλωμα μέσω της απαξίωσης και τελικά της κατάργησης, για να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι αντιτάχθηκαν εξαρχής για τους γνωστούς λόγους.
» Έτσι καταστράφηκε το ΑΣΕΠ, με τέτοιες δικαιολογίες καταργήθηκε το opengov και ήδη ο υπουργός Εσωτερικών έχει προαναγγέλλει και το ξήλωμα του ‘Καλλικράτη’. Οι φθηνές δικαιολογίες δεν μπορούν να αποκρύψουν την επαναφορά στο κράτος – λάφυρο και στο καθεστώς εξυπηρέτησης συμφερόντων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Νετανιάχου καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να τον ακολουθήσουν στον πόλεμο κατά του Ιράν – Η αναφορά στην Κύπρο
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο
- Forbes: Ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ – Ποιος στην πρώτη θέση
- Καρδίτσα: Νεκρός γνωστός τραγουδιστής – Εντοπίστηκε μαχαιρωμένος
- Τσαγκαράκης: «Εγώ τηλεφώνησα στην αστυνομία» – Ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές
- ΣΥΡΙΖΑ: Η ζημιά στην οικονομία μεγαλώνει και η κυβέρνηση απουσιάζει