Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη
Πτωτικές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στη χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να επηρεάζονται αρνητικά από τα τελεσίγραφα της ευρωζώνης για ανάγκη λήψης επίπονων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στη χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να επηρεάζονται αρνητικά από τα τελεσίγραφα της ευρωζώνης για ανάγκη λήψης επίπονων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30, διαμορφώνεται στις 788,03 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,25%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,6 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 34 πτωτικά και 4 παραμένουν σταθερές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,33%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,17% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης χάνει σε ποσοστό 1,27%.
Τάσεις σταθεροποίησης εμφάνιζε το χρηματιστήριο του Λονδίνου στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. Ο δείκτης FTSE-100 σημείωνε άνοδο 0,10% ή 6,89 μονάδων στις 6.953,17 μονάδες. Ανάλογη η εικόνα και στο Παρίσι, με τον δείκτη CAC 40 να ενισχύεται 0,02% στις 5.040,51 μονάδες. Μικρή άνοδο κατέγραφε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τον δείκτη DAX να ενισχύεται 0,10% στις 11.440,79 μονάδες.
Με πτώση 2,69% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο.Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 538,94 μονάδες (-2,69%) για να διαμορφωθεί στο τέλος της συνεδρίασης στις 19.520,01 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 2,13% και απώλειες 34,64 μονάδων, στις 1.592,79 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,12% και διαμορφώνεται στα 1,1107 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 131,915 γεν, στο 0,7203 με τη στερλίνα και στο 1,0447 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,30% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 118,775 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5419 με τη στερλίνα και στο 0,9406 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ένα από τα «χειρότερα σενάρια» από υπεργρίπη, προειδοποιούν οι γιατροί
- Ολυμπιακός: Σε καλό δρόμο η αποθεραπεία του Φαλ
- Fatboy Slim: Το θρυλικό Satisfaction Skank κυκλοφορεί επίσημα μετά από 25 χρόνια «πειρατείας»
- Δίκη για τις υποκλοπές: Προσπάθεια να εντοπιστούν οι νέοι μάρτυρες
- Betsson Super Cup: Η ώρα του τελικού Ολυμπιακός – ΟΦΗ
- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαψεύδει την κυβέρνηση Τραμπ: Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό

