Βούλτεψη: Πολιτική δίωξη η απομάκρυνση Χατζάκη από το Εθνικό Θέατρο
Ως πολιτική δίωξη χαρακτηρίζει η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, την «καρατόμηση» του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη απο τον υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη.
Ως πολιτική δίωξη χαρακτηρίζει η βουλευτής της ΝΔΣοφία Βούλτεψη, την «καρατόμηση» τουκαλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη απο τον υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη.
«Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Ν.Ξυδάκη να «καρατομήσει» τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη, εντάσσεται σε μια πρωτοφανή για το δημοκρατικό μας πολίτευμα εκστρατεία πολιτικών διώξεων στις οποίες με ζήλο επιδίδεται η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου» αναφέρει η Σοφία Βούλτεψη και συνεχίζει:
«Μια κυβέρνηση που δεν περιορίζεται στην εξάντληση των τελευταίων ευρώ που έχουν απομείνει στη χώρα, αλλά έχει αποφασίσει να εξανεμίσει και τα τελευταία αποθέματα πολιτικού πολιτισμού, καταφεύγοντας στις γνωστές πρακτικές σπίλωσης συνειδήσεων που μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα συναντά κανείς.
»Ο κ. Χατζάκης – την απομάκρυνση του οποίου καταδίκασε ως πολιτική δίωξη η Ένωση Θεάτρων Ευρώπης – είναι μόνο η αρχή ενός χωρίς προηγούμενου πογκρόμ στον χώρο του πολιτισμού.
»Όπως έχει γίνει γνωστό, με τροπολογία θα λήξει η θητεία όλων των επικεφαλής των 500 περίπου οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού.
»Αλήθεια κανένας δεν κάνει στον κ. Ξυδάκη και στον… σοσιαλιστικό ρεαλισμό του;»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολομέλεια: Εκτός ελέγχου Άδωνις – Ζωή στη Βουλή
- Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, μια ιστορική ευκαιρία που δεν επιτρέπεται να χαθεί
- Οι χαμηλές πτήσεις και η απόδειξη της ανακύκλωσης των Ελλήνων διαιτητών
- Βίντεο ντοκουμέντο από την κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στην οδό Αχαρνών
- Μαρόκο: 280 εκατομμύρια ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων από πρόσφατη κακοκαιρία
- Κακλαμάνης: Επίθεση κατά του πολιτεύματος οι υποκλοπές – Το πρόβλημα δεν είναι το έγκλημα, αλλά η συγκάλυψη
