Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι δεν περιμένει μία συμφωνία στις τεχνικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τον Απρίλιο, λέγοντας ότι οι συνομιλίες μπορεί να συνεχισθούν μέχρι τον επόμενο μήνα, και, άρα, μετά την προθεσμία της 30ής Απριλίου.

«Πρέπει να προχωρήσουμε τις τεχνικές συνομιλίες και να τις ολοκληρώσουμε περί το Μάιο ή κάπου εκεί», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό όλες οι πλευρές, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, να παραμείνουν προσηλωμένες στις δεσμεύσεις τους. «Οι συνομιλίες συνεχίζονται. Η πρόοδος δεν είναι ικανοποιητική», είπε.

Σημειώνεται πως ο Ντομπρόβσκις προ τριημέρου είχε δηλώσει πως θα ήταν θετικό βήμα αν οι συμφωνημένες προτάσεις υιοθετηθούν από το ελληνικό κοινοβούλιο χωρίς καθυστέρηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ