«Δεν θέλω να παντρευτώ»: Δεκατριάχρονη Ινδή ζητά βοήθεια
Ο γάμος της είναι προαποφασισμένος και εκείνη, ένα από τα παιδιά-νύφες της Ινδίας, δεν έχει καμία επιλογή. «Δεν θέλω να παντρευτώ» λέει 13χρονη Ινδή στο γράμμα που έγραψε προς τον διευθυντή του σχολείου της εκλιπαρώντας να την βοηθήσει προκειμένου να σταματήσει τον επικείμενο γάμο.
Ο γάμος της είναι προαποφασισμένος και εκείνη, ένα από τα παιδιά-νύφες της Ινδίας, δεν έχει καμία επιλογή. «Δεν θέλω να παντρευτώ» λέει 13χρονη Ινδή στο γράμμα που έγραψε προς τον διευθυντή του σχολείου της εκλιπαρώντας να την βοηθήσει προκειμένου να σταματήσει τον επικείμενο γάμο.
«Ορκίστηκα ότι δεν θα παντρευτώ πριν τα 18» γράφει η Ντούλι Χεμπρόμ στην επιστολή προς τον διευθυντή του σχολείου της αφότου απέτυχε να πείσει τους γονείς της να ακυρώσουν τον γάμο, όπως γράφουν οι India Times.
Και τον παρακαλά να βοηθήσει με «κάθε δυνατό τρόπο» ώστε να γλιτώσει από τον «κανονισμένο» γάμο.
Ο πατέρας της δήλωσε στους the Hindustan Times ότι είναι δύσκολο να βρεθεί κατάλληλος γαμπρός για ενήλικο κορίτσι, λέγοντας ότι ο γάμος παιδιών στην κοινωνία τους είναι σύνηθες φαινόμενο.
Παρά τη νομοθεσία που εισήχθη υπό βρετανική κυριαρχία το 1929, και η οποία ορίζει ότι ένα κορίτσι πρέπει να είναι 18 ετών και ένα αγόρι 21 για να μπορέσουν να παντρευτούν, περισσότερα από τα μισά κορίτσια στη χώρα παντρεύονται πριν φθάσουν τα 18.
Η Ινδία έχει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό παγκοσμίως στους γάμους παιδιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε 2-0: Νίκη «ανάσα» οι Μαδρλιένοι αλλά και λευκά μαντήλια κατά Πέρεθ, Βινίσιους! (vid)
- Από ποιους «τρέχει» η Λόρα; – Τι οδήγησε την 16χρονη στη φυγή και οι άκρως προσεκτικές κινήσεις της
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- DeathList 2026: Τζο Μπάιντεν, Τζούντι Ντεντς και Νόαμ Τσόμσκι στη μακάβρια λίστα των «μελλοθάνατων»
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί