Παρασκευόπουλος: Δεν πρόκειται να μεταφερθεί αλλού η δίκη της ΧΑ
Στην αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα.
Στην αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα.
«Δεν υπάρχει άλλη αίθουσα διαθέσιμη αυτή την στιγμή, τα μεγέθη της δίκης είναι πρωτοφανή», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στον αριθμό των κατηγορουμένων και το διεθνές ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει η δίκη.
«Πρόκειται για λύση ανάγκης. Δεν είναι μία λύση που θα λύσει όλα τα προβλήματα», παραδέχθηκε.
«Η Δικαιοσύνη και το Υπουργείο να αποφασίζουν με βάση το κοινωνικό κριτήριο. Σήμερα είχαμε τραμπουκισμούς σε γειτονιές», απάντησε η Ε. Καρακώστα ζητώντας από τον Ν. Παρασκευόπουλο «να μεταφέρουμε την δίκη. Αν είχατε την σημερινή εικόνα της περιοχής δεν θα καθυστερούσατε ούτε δευτερόλεπτο».
Υποστήριξε ότι πρόκειται για διοικητική απόφαση και ο Υπουργός έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να αποφασίσει επ‘ αυτού, ενώ εκτίμησε ότι και και η Εισαγγελέας άφησε ένα τέτοιο περιθώριο κατά την σημερινή διαδικασία.
Η εναλλακτική λύση, δηλαδή η μεγάλη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, δεν ήταν δυνατόν να δοθεί, διότι υπήρξε απόφαση του Εφετείου που έλεγε ότι θα διαταραχθούν οι δίκες και δεν είχε γίνει τεχνική προεργασία, υπογράμμισε ο Ν. Παρασκευόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Παραιτήθηκε η Στρατινάκη γιατί εμπλέκεται ο σύζυγος της, σε διαθεσιμότητα ο Κακούσης
- Γροιλανδία: Εγκαινιάζονται τα προξενεία της Γαλλίας και του Καναδά
- Έλεγχος στρατηγικών όπλων: ΗΠΑ και Ρωσία ζητούν πολυμερείς διαπραγματεύσεις
- Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ένωσης Δήμων Κύπρου: Κοινός βηματισμός και ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Μαράια Κάρεϊ θα τραγουδάει στα ιταλικά, όσο η ICE «παρελαύνει» στην τελετή έναρξης
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 5 ετών στον 72χρονο που σκότωσε με σκεπάρνι τον γιο του
