Πρόθυμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Η Ρωσία έχει σημαντικά κοινά συμφέροντα με τις ΗΠΑ και είναι ανάγκη να εργαστεί μαζί τους πάνω σε μια κοινή ατζέντα, ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας έτοιμος να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον.
Η Ρωσία έχει σημαντικά κοινά συμφέροντα με τις ΗΠΑ και είναι ανάγκη να εργαστεί μαζί τους πάνω σε μια κοινή ατζέντα, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε σχόλια που έκανε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya, ο Πούτιν φάνηκε να αμβλύνει την έντονα αντιαμερικανική ρητορική του. Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον και άλλες δυτικές δυνάμεις έχουν επιδεινωθεί σοβαρά εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Έχουμε διαφωνίες σε αρκετά θέματα στη διεθνή ατζέντα. Όμως ταυτόχρονα υπάρχει κάτι που μας ενώνει, που μας υποχρεώνει να εργασθούμε μαζί», δήλωσε ο Πούτιν.
«Εννοώ τις γενικές προσπάθειες για να γίνει η παγκόσμια οικονομία πιο δημοκρατική, μετρημένη και ισορροπημένη, έτσι ώστε η παγκόσμια τάξη να είναι πιο δημοκρατική. Έχουμε μια κοινή ατζέντα», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν έχει επιτεθεί σφοδρά κατά το παρελθόν στις ΗΠΑ και τη Δύση γενικότερα, κατηγορώντας τις για την κρίση στην Ουκρανία, για την οποία η Ρωσία υποστηρίζει πως ήταν το αποτέλεσμα ενός «πραξικοπήματος» που πραγματοποιήθηκε με δυτική υποστήριξη εναντίον του πρώην ηγέτη της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Τα τελευταία σχόλιά του γίνονται δύο ημέρες έπειτα από την από τηλεοράσεως ετήσια τηλεφωνική επικοινωνία του Πούτιν με τους πολίτες, κατά την οποία ο ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να κυριαρχήσουν στις παγκόσμιες υποθέσεις, λέγοντας πως «δεν θέλουν συμμάχους, αλλά υποτελείς». Ωστόσο οι επικρίσεις του εναντίον της Δύσης ήταν πιο μετριοπαθείς απ’ ό,τι σε προηγούμενες εμφανίσεις του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν
- Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του Ιράν
