Ιταλία: Το Πολεμικό Ναυτικό ανέκτησε τον έλεγχο αλιευτικού από τη Σικελία
Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ανέκτησε τον έλεγχο ενός αλιευτικού από τη Σικελία, το οποίο είχε καταληφθεί στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή από άγνωστους δράστες κοντά στις ακτές της Λιβύης, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Άμυνας.
Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ανέκτησε τον έλεγχο ενός αλιευτικού από τη Σικελία, το οποίο είχε καταληφθεί στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή από άγνωστους δράστες κοντά στις ακτές της Λιβύης, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Άμυνας.
«Σε ό,τι αφορά το ιταλικό αλιευτικό Airone, το οποίο είχε καταληφθεί σήμερα από τα ξημερώματα από ένα ρυμουλκό, που φαίνεται ότι ανήκει στις δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης, την ώρα που βρισκόταν περίπου 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μιζουράτα, ενημερώνουμε ότι το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό (…) έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το ιταλικό σκάφος» ανέφερε σύντομη ανακοίνωση.
Αυτή τη στιγμή το αλιευτικό κατευθύνεται προς τη Σικελία.
Το υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε αν υπήρξε συμπλοκή με τα πρόσωπα που είχαν καταλάβει το αλιευτικό ή τι απέγιναν αυτά, ενώ δεν υπάρχουν νέα ούτε για το πλήρωμα του ψαράδικου.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ρυμουλκό ανήκει στις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες στο παρελθόν έχουν σταματήσει επανειλημμένα ιταλικά αλιευτικά λόγω διαφορών για τις περιοχές αλιείας.
Ένας εκπρόσωπος της ένωσης αλιέων της Σικελίας είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι η κατάληψη του πλοίου είναι πιθανό να είναι έργο πειρατών, αν και δεν έχουν αναφερθεί παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν.
«Πρόκειται πιθανόν για πειρατεία γιατί το ρυμουλκό που πλησίασε το αλιευτικό δεν έφερε τα διακριτικά της λιβυκής κυβέρνησης» επεσήμανε ο Φρανσέσκο Μετζαπέλε. Ο ίδιος επεσήμανε ότι στο ρυμουλκό επέβαιναν τρεις Ιταλοί και τέσσερις Τυνήσιοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δύναμη και κουράγιο Τραϊανέ. Είμαστε στο πλευρό σου» (pic)
- Ξεπέρασαν τα 51,7 δισ. ευρώ τα χρέη στο ΚΕΑΟ / ΕΦΚΑ – Λύση ή παρηγοριά η νέα ρύθμιση των 72 δόσεων;
- Ηράκλειο: Νέα στοιχεία στην υπόθεση κακοποίησης της 3χρονης – Τα δύο νεκρά μωρά και το τεστ DNA
- ΠΑΣΟΚ: Γιατί αποχώρησε η κοινοπραξία ExxonMobil – HELLENiQ Energy από την Κρήτη;
- Η ηρεμία του να ξέρεις ότι είσαι, επιτέλους, σπίτι
- Το βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός με όσα έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο: «Το πάρτι της ζωής μας»

