Ζαν-Μαρί Λεπέν: Η κόρη μου ίσως εύχεται τον θάνατό μου
Βαθαίνει η οικογενειακή διαμάχη στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας. Μετά την απόφαση της Μαρίν Λεπέν να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του πατέρα της στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είπε ότι η κόρη του «μπορεί να εύχεται τον θάνατό» του και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να βασίζεται στην υποστήριξή του.
Βαθαίνει η οικογενειακή διαμάχη στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας. Μετά την απόφαση της Μαρίν Λεπέν να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του πατέρα της στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είπε ότι η κόρη του «μπορεί να εύχεται τον θάνατό» του και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να βασίζεται στην υποστήριξή του.
Το οικογενειακό ρήγμα δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις που επανέλαβε πρόσφατα ο Λεπέν ότι οι θάλαμοι αερίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν μια «λεπτομέρεια της ιστορίας».
Η Μαρίν Λεπέν που προσπαθεί να δείξει ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Ο Ζαν Μαρί Λεπέν φαίνεται ότι έχει αποδυθεί σε μία στρατηγική κάπου μεταξύ καμένης γης και πολιτικής αυτοκτονίας».
Πρόσθεσε ότι θα αντιταχθεί στην υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος του 2015. Είχε προσθέσει ότι οι προκλήσεις του πατέρα της είχαν ως στόχο την ίδια, αλλά δυστυχώς έχουν βλάψει ολόκληρο το Εθνικό Μέτωπο.
Φαίνεται πως η απόφαση της Μαρίν Λεπέν έχει τη στήριξη και άλλων στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό να καλεί τον Ζαν-Μαρί Λεπέν να παραιτηθεί από το κόμμα που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια.
«Ποιο είναι το συμφέρον από την παραμονή του σε ένα κίνημα με το οποίο δεν μοιράζεται καμία από τις θεμελιώδεις αρχές;», διερωτήθηκε ο Φιλιπό, ενώ πρόσθεσε ότι «η πιο αποδεκτή λύση» θα ήταν ο Ζαν-Μαρί Λεπέν «να αποσυρθεί, να συνταξιοδοτηθεί, να παραιτηθεί από το κίνημα».
Τίθεται «ζήτημα παραμονής του στο Εθνικό Μέτωπο», υπογράμμισε ο Φιλιπό. «Είτε θα απαντήσει ο ίδιος […] είτε το θέμα θα τεθεί και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας», συνέχισε.
Αντιδρώντας, ο 86χρονος Λεπέν προειδοποίησε ότι το Εθνικό Μέτωπο θα αντιμετωπίσει κίνδυνο κατάρρευσης εάν αυτός παραιτηθεί και απέρριψε ως «τρελή» την ιδέα της παραίτησής του.
«Το κύρος που προφανώς έχω μέσα στο Εθνικό Μέτωπο θα προκαλέσει σημαντική αναταραχή και απώλεια επιρροής για τη Λεπέν, την οποία η ίδια δεν φαίνεται να υπολογίζει» δήλωσε ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
«Η Μαρίν Λεπέν μπορεί να με θέλει νεκρό, αυτό είναι πιθανό, αλλά δεν πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία μου» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία
- Τεχεράνη: Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα, λόγω ισοτιμίας και ακρίβειας
- «Βραζιλία πρόσεχε τον Ελ Κααμπί» – Το yahoo sports προειδοποιεί την Σελεσάο ενόψει Μουντιάλ

