Υπετριπλάσιοι οι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα διά θαλάσσης το 2015
Υπερτριπλάσιος σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν χωρίς έγγραφα στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης τους τρεις πρώτους μήνες του 2015. Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο μπήκαν στην Ελλάδα με διάφορα μέσα διά θαλάσσης 10.445 άτομα, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2014 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.863 άτομα.
Υπερτριπλάσιος σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν χωρίς έγγραφα στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης τους τρεις πρώτους μήνες του 2015.
Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο μπήκαν στην Ελλάδα με διάφορα μέσα διά θαλάσσης 10.445 άτομα, ενώ το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2014 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.863 άτομα.
Μόνο τον μήνα Μάρτιο του 2015, πέρασαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6.498 μετανάστες.
Τα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο κύμα φιλοξενίας μεταναστών είναι η Μυτιλήνη που βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο, με περίπου 4.500 παράτυπους μετανάστες και ακολουθούν η Χίος, η Λέρος και η Σάμος.
Στο μεταξύ 38 μετανάστες που αποβιβάστηκαν από μηχανοκίνητη λέμβο, εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παραθαλάσσια περιοχή Σκανδάρι της Κω. ‘Αλλοι 43 μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκαν από στελέχη του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά – βορειοανατολικά Ρόδου. Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Μανδρακίου όπου φιλοξενούνται.
Διαβάστε επίσης:
- Περισσότεροι από 100 μετανάστες στις ακτές της Γαύδου
- Σκάφος με δεκάδες μετανάστες ανατολικά της Ρόδου
- Εκατοντάδες μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς
