Σακελλαρίδης: Δεδομένος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας
Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι δεδομένος, δήλωσε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλ.Τσίπρα στη Μόσχα. Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, απέρριψε τα περί μπλοκαρίσματος σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι «κοντά σε συμφωνία». Επανέλαβε, επίσης, πως δεν τίθεται θέμα μείωσης των συντάξεων και αύξησης της φορολογίας για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι δεδομένος, δήλωσε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλ.Τσίπρα στη Μόσχα.
Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού «έχει να κάνει με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας» και τόνισε ότι «ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας είναι σίγουρος».
Πρόσθεσε ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής η Ελλάδα δεν πρέπει να συζητάει, να επισκέπτεται άλλες χώρες, να προχωράει στη σύσφιξη διμερών σχέσεων».
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι «το ταξίδι είχε κανονιστεί εδώ και πολύ καιρό» και ότι «δεν έχει κανένα ιδιαίτερο συμβολισμό η ημερομηνία».
Για τις διαπραγματεύσεις
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο κ. Σακελλαρίδης απέρριψε τα περί μπλοκαρίσματος, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι «κοντά σε συμφωνία».
«Δεν υπάρχει μπλοκάρισμα. Ίσα-ίσα που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, έχουν ξεπεραστεί κάποιες αργές διαδικασίες και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία» δήλωσε.
Ερωτηθείς για τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον απάντησε ότι «ο κ. Βαρουφάκης πάει για να συζητήσει με την κ. Λαγκάρντ όλα τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης».
«Η επίσκεψη είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνει η ελληνική κυβέρνηση με όλους τους θεσμούς. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να συναντήσει και τον κ. Ντράγκι» πρόσθεσε.
Ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά μείωση των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας σε μισθωτούς και συνταξιούχους», ενώ για το ασφαλιστικό είπε ότι όταν θα πρέπει να ανοίξει για λόγους βιωσιμότητας «αυτό θα γίνει με τους όρους της ελληνικής κυβέρνησης».
Σημείωσε ωστόσο ότι «το αν θα πρέπει να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν είτε τις προκλητικές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είναι ένα ζήτημα που θα μπορούσαμε να το δούμε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Βιλντόζα πήρε το… πορτοφόλι του Πετρούσεφ και χάρισε τη νίκη στη Βίρτους (vids)
- Κρήτη: Θλίψη για τον αθλητή ΑμεΑ που πέθανε μετά από τροχαίο – Είχε καθηλωθεί σε αμαξίδιο πριν από 23 χρόνια μετά από τροχαίο
- Οδοιπορικό του in: Πολύπαθη Μάνδρα – Η επόμενη μέρα
- «Υπάρχει και φιλότιμο»: Το αφιέρωμα της Finos Film για τα 60 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας
- Φάμελλος για Τσίπρα: Άδικο να ισοπεδώνεται όλη η αντιπολίτευση
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
