Σε εξέλιξη πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας
Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας συνταξιούχοι, οι οποίο νωριτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, η οποία ζητά την «κατάργηση των μνημονιακών, αντιασφαλιστικών νόμων».
Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας συνταξιούχοι, οι οποίο νωριτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, η οποία ζητά την «κατάργηση των μνημονιακών, αντιασφαλιστικών νόμων».
Οι οργανώσεις των συνταξιούχων προγραμματίζουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:
- Στήριξη του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.
- Ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό.
- Αποκατάσταση, μέσω αυξήσεων, των μεγάλων απωλειών στις συντάξεις.
- Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
- Αμεση χρηματοδότηση όλων των ταμείων (ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΤΠΔΥ) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους.
- Επαναφορά της κράτησης του 3% στις προμήθειες του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ.
- Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις

