Λιου: Το ισχυρό δολάριο αποτελεί θετικό στοιχείο για την Αμερική
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, εξέφρασε την Τρίτη την εκτίμησή του ότι ένα ισχυρό δολάριο αποτελεί θετικό στοιχείο για την Αμερική, ειδικά λόγω της ισχυρής εγχώριας οικονομίας. Σήμερα Τετάρτη η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,0770 δολάριο.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, εξέφρασε την Τρίτη την εκτίμησή του ότι ένα ισχυρό δολάριο αποτελεί θετικό στοιχείο για την Αμερική, ειδικά λόγω της ισχυρής εγχώριας οικονομίας.
«Ένα ισχυρό δολάριο είναι θετικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά όταν αντικατοπτρίζει την ισχυρή οικονομία των ΗΠΑ σε σχέση με άλλες οικονομίες», δήλωσε ο Λιου μετά από ομιλία που έδωσε με θέμα τις σχέσεις της Αμερικής με την Κίνα.
Ο ίδιος ωστόσο διευκρίνισε πως, είναι τελείως διαφορετικό, εάν το ισχυρό δολάριο είναι το αποτέλεσμα μιας «άδικης παρέμβασης».
Σήμερα Τετάρτη η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,0770 δολάριο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος διάσπαση του 1,0748 δολαρίου θα οδηγήσει την ισοτιμία στον επόμενο στόχο του 1,0679 δολαρίου. Αντιθέτως η επόμενη ανοδική αντίσταση είναι στο 1,0816 δολάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ απέκλεισε τις τρανς αθλήτριες από τις γυναικείες κατηγορίες
- Στήριξη στον θεσμό της αναδοχής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Ανοίγουν μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα οι Χούθι – «Είμαστε πλήρως έτοιμοι στρατιωτικά»
- Κομισιόν: «Πλαστές» 1 στις 3 εκπτώσεις την Black Friday και τη Cyber Monday
- Μάρκος Βαφειάδης: Η τρικλοποδιά
- Το Pornhub στο στόχαστρο – Η ΕΕ προειδοποιεί τις πορνογραφικές πλατφόρμες για την πρόσβαση παιδιών
