Έρχονται εκκαθαριστικά σε όσους δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» το 2013
Περίπου 350 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν τις επόμενες ημέρες περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, οι οποίοι άφησαν απλήρωτο το «χαράτσι» που εισπραττόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το 2013 (ΕΕΤΑ).
Περίπου 350 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν τις επόμενες ημέρες περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, οι οποίοι άφησαν απλήρωτο το «χαράτσι» που εισπραττόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το 2013 (ΕΕΤΑ).
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προετοιμάζεται να βεβαιώσει τις εν λόγω απλήρωτες φορολογικές οφειλές και να καλέσει τους φορολογουμένους είτε να εξοφλήσουν το χρέος τους έως το τέλος Απριλίου είτε να το εντάξουν στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των εκατό δόσεων, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 20 ευρώ.
Το καλό νέο για όσους άφησαν απλήρωτο το ΕΕΤΑ του 2013 είναι ότι, παρότι θα κληθούν να το πληρώσουν έναν χρόνο μετά, δεν θα έχουν την παραμικρή προσαύξηση και επιπλέον θα μπορέσουν να εντάξουν την οφειλή τους σε 100 δόσεις.
Με πρόσφατες δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως και το χαράτσι ακινήτων θα μπορέσει να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Έτσι, τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ αναμένεται να προχωρήσουν στη βεβαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποχρεώσεων, αναρτώντας τα σχετικά εκκαθαριστικά στο Taxisnet.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Η οικονομική κατάσταση της χώρας, βασική ανησυχία των Γερμανών – Περαιτέρω πτώση της κυβέρνησης Μερτς
- Ένταση στο Μεξικό λίγες μέρες πριν τη σέντρα του Μουντιάλ (vid)
- Τραμπ: Θα διορίσει τον πρώην προσωπικό του δικηγόρο υπουργό Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ
- Το ΒΗΜΑgazino μας προσκαλεί σε μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο των μεγάλων ιδεών
- Εκπρόσωπος τουρκικού Υπουργείου Άμυνας: Παρακολουθούμε στενά τα εξοπλιστικά προγράμματα Ελλάδας και Κύπρου
- Εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο: Πολτοποιήθηκε το χέρι 27χρονου σε μηχανή κιμά
