Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«La Porta», ένα θεατρικό σόου για τρίο κλόουν στο ΜΜΑ

«La Porta», ένα θεατρικό σόου για τρίο κλόουν στο ΜΜΑ

Νέους δρόμους για την κωμωδία ανοίγει η Σειρά Γέφυρες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, φέρνοντας στην Ελλάδα το χιουμοριστικό θέαμα «La Porta» με τους Compagnia 2+1 που έχει γοητεύσει μικρούς και μεγάλους, όπου και αν παρουσιάστηκε. Οι δύο παραστάσεις (28-29 Μαρτίου) θα oδηγήσουν το κοινό σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του τσίρκου, των κλόουν και της μουσικής.

Νέους δρόμους για την κωμωδία ανοίγει η Σειρά Γέφυρες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, φέρνοντας στην Ελλάδα το χιουμοριστικό θέαμα «La Porta» με τους Compagnia 2+1 που έχει γοητεύσει μικρούς και μεγάλους, όπου και αν παρουσιάστηκε.

Οι Αντρέας Μαντς, Μπέρναρντ Στέκλι και Καΐ Λεκλέρ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του διάσημου ιταλού ηθοποιού Σέρτζο Μπίνι, ο οποίος συμμετείχε στην βραβευμένη με τρία Όσκαρ ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι «Η ζωή είναι ωραία», θα oδηγήσουν το κοινό, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου (ώρα έναρξης 20:30), σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του τσίρκου, των κλόουν και της μουσικής.

Οι δύο παραστάσεις με τίτλο «Η πόρτα» των Compagnia 2+1 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και της Aegean Airlines.

Με ντεκόρ ένα μαύρο πανί και μια κατακόκκινη πόρτα, οι Compagnia 2+1 επιχειρούν, μέσα από την παράστασή τους, έναν γενναίο αντιπερισπασμό στη μονοτονία της καθημερινότητάς μας.

Πολεμούν την κατήφεια και τη μιζέρια με όπλο τον μινιμαλισμό της «οπτικής κωμωδίας»: παντρεύουν επάνω στη σκηνή την παντομίμα, την ταχυδακτυλουργία και την ακροβασία, παίζουν ζωντανά μουσική οι ίδιοι, χορεύουν, εφαρμόζουν στο θέατρο κινηματογραφικές τεχνικές όπως η αργή κίνηση και δανείζονται γκαγκς από τον βωβό κινηματογράφο που θυμίζουν θρυλικούς ήρωες μιας αλλοτινής εποχής: τον Σαρλώ, τον Χοντρό και τον Λιγνό, το Τρίο Στούτζες…

Χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, όπως μια κιμωλία, ένα μαξιλάρι, μια μεταλλική σκάλα ή μερικά κεριά, ζωντανεύουν πάνω στο σανίδι, με πολλές κινήσεις και λίγα λόγια, αστείες ιστορίες, γεμάτες ευαισθησία, αθωότητα, χιούμορ και αμεσότητα.

Η Compagnia 2 δημιουργήθηκε το 1998 από τους Μαντς και Στέκλι, δύο μοντέρνους γελωτοποιούς, εξειδικευμένους στις αναπάντεχες κωμικές καταστάσεις και πάντοτε πιστούς στην υπηρεσία του γέλιου. Συνεργός στις φάρσες τους είναι ο έτερος κλόουν, ο Καΐ Λεκλέρ.

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (Ζώνη Β’), 25 ευρώ (Ζώνη Α’). Ειδικές τιμές: 6 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 10 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024