Απολογία Νετανιάχου στους Ισραηλινούς Άραβες ψηφοφόρους
«Η δύναμη της δεξιάς κινδυνεύει. Οι άραβες ψηφοφόροι πηγαίνουν μαζικά στα εκλογικά τμήματα»... Η καταγγελλόμενη ως ρατσιστική φράση ήταν μέρος της κινδυνολογίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανήμερα της προσφυγής των Ισραηλινών στις κάλπες -προειδοποίηση για την οποία απολογήθηκε δημοσίως τη Δευτέρα λέγοντας ότι δεν ήταν πρόθεσή του να προσβάλει την αραβική κοινότητα και απολογείται γι' αυτό. Την Τετάρτη η ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.
«Η δύναμη της δεξιάς κινδυνεύει. Οι άραβες ψηφοφόροι πηγαίνουν μαζικά στα εκλογικά τμήματα»… Η καταγγελλόμενη ως ρατσιστική φράση ήταν μέρος της κινδυνολογίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανήμερα της προσφυγής των Ισραηλινών στις κάλπες -προειδοποίηση για την οποία απολογήθηκε δημοσίως τη Δευτέρα λέγοντας ότι δεν ήταν πρόθεσή του να προσβάλει την αραβική κοινότητα και απολογείται γι’ αυτό.
«Ξέρω ότι αυτά που είπα πριν μερικές ημέρες προσέβαλαν τους Άραβες του Ισραήλ. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου και λυπάμαι γι’ αυτό» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε ένα βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα του στο Facebook.
Φοβούμενος ότι οι ψηφοφόροι του θα έμεναν στο σπίτι αντί να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ο Νετανιάχου κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα αριστερές μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι μεταφέρουν μαζικά με λεωφορεία τους Ισραηλινούς Άραβες στα εκλογικά κέντρα για να τον καταψηφίσουν.
Ο αρχηγός του Λικούντ πρόκειται να λάβει την Τετάρτη την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά την καθαρή νίκη που πέτυχε στις κάλπες παρά τα προγνωστικά και την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας στην Κνεσέτ.
Τουλάχιστον 67 βουλευτές, επί του συνόλου των 120, υποστηρίζουν τον απερχόμενο πρωθυπουργό, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ισραηλινού προέδρου Ρεουβέν Ρίβλιν, ο οποίος και θα αναθέσει την εντολή στον Νετανιάχου.
Ο τελευταίος διαθέτει τη στήριξη -πέραν φυσικά των δικών του βουλευτών, αυτών του δεξιού κόμματος Λικούντ- των δύο εθνικιστικών κομμάτων (Εβραϊκή Εστία, Ισραέλ Μπεϊτένου), των δύο υπερορθόδοξων εβραϊκών κομμάτων (Σας, Ενωμένο Ψηφοδέλτιο της Τορά), καθώς και του κεντροδεξιού κόμματος Κουλάνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μήνυση Πλακιά για το ξεμπάζωμα των Τεμπών επί θητείας Κώστα Αγοραστού
- Ταϊρί: «Θέλουμε να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και να πετύχουμε κάτι σημαντικό»
- Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Επιχειρούσαν να μεταφέρουν πρόβατα στο εξωτερικό – Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.
- Ζελένσκι: Έφτασε στο Μαϊάμι για τη συνάντηση με τον Τραμπ – Ανάρτηση Ντμιτρίεφ κατά «πολεμοκάπηλων»
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών
