Αντίπαλες συμμορίες σπέρνουν τον τρόμο σε εστιατόριο του Γκέτεμποργκ
Δύο άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε συμμορίες σε εστιατόριο στο Γκέτεμποργκ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το περιστατικό έχει προκαλέσει φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση της βίας η οποία συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.
Δύο άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε συμμορίες σε εστιατόριο στο Γκέτεμποργκ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το περιστατικό έχει προκαλέσει φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση της βίας η οποία συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.
{{{ map }}}
Οι φονικές συμπλοκές μεταξύ των συμμοριών έχουν γίνει συχνές στη Σουηδία αφότου μοτοσικλετιστές όπως οι Hell’s Angels εδραίωσαν την παρουσία τους στην σκανδιναβική χώρα τη δεκαετία του 1990, προσελκύοντας νέους από περιθωριοποιημένα προάστια των μεγάλων πόλεων.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι πυροβολήθηκαν, δύο από αυτούς θανάσιμα, όταν δύο ή περισσότεροι άνδρες εισήλθαν στο εστιατόριο με αυτόματα όπλα κι άνοιξαν πυρ.
Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η Σουηδία θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου. Αλλά στις παρυφές του Γκέτεμποργκ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, οι ένοπλες συμμορίες αυξήθηκαν απότομα το 2013 και το 2014.
Καταγράφηκαν πάνω από 50 ανταλλαγές πυροβολισμών το 2014, σε τέσσερις εκ των οποίων υπήρξαν θάνατοι.
Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν δήλωσε ότι θα επισκεφθεί το Γκέτεμποργκ αύριο Παρασκευή, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης – Πρώτη η συνάντηση με Ανδρουλάκη – Έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ
- Βλάβη στο cloud της Amazon έπειτα από επίθεση στα Εμιράτα – Οι υποψίες στο Ιράν
- Ο Στέντμον Λέμον του Πανιωνίου είναι αποκλεισμένος στο Ντουμπάι
- Οι άνθρωποι δεν ξεχνιούνται – Η Μισέλ Γουίλιαμς υποστηρίζει ότι ο Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ είναι «συνεχώς» στο μυαλό της
- Αναβαθμίζεται το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
- Μακελειό στην περιοχή Ρουένγκ: Σχεδόν 170 νεκροί από επίθεση στο Νότιο Σουδάν
